in ,

Városrehabilitáció: aktuális munkálatok, útlezárások

Hodálik Pál és Babák Mihály

Zajlik az élet a városközpont rehabilitációja kapcsán. Folynak a munkálatok, emiatt több helyszínen is újabb útlezárások várhatók. A részletekről a szokásos pénteki sajtótájékoztatón számolt be Hodálik Pál alpolgármester, akihez ezúttal Babák Mihály polgármester is csatlakozott.

A főbb változások, melyekkel az elkövetkező napokban, hetekben számolnunk kell:

– Pénteken teljes szélességében lezárták a Deák Ferenc utca beruházással érintett szakaszát. Épül a padka, majd a burkolat. Az utat október 22-én nyitják meg mindkét irányban a forgalom előtt.

– Hétfőtől a Vajda Péter utca Kossuth és Vasút utca közötti szakaszán is egyirányúsítják a forgalmat, így a járművek a Szabadságtól a Vasút utcáig csak északi irányba haladhatnak majd.

– A Kossuth utcának a Béke és a Deák utca közötti szakaszán a páratlan oldalon megkezdődik a kandeláberek építése. Napközben itt is nehéz lesz közlekedni.

– Október 21-én és 22-én 8.00-16.00 óra között áramszünet lesz a Vajda Péter utcának a Vasút és a Kossuth utca közötti szakaszán.

– Az Árpád-közben hétfőn megkezdik a járda bontását, majd építését. A gyalogosok a Kossuth téren megépült új járdán közlekedhetnek. Az üzlethelyiségekbe napközben biztosítják a bejutást (valószínűleg pallókon).

– A Bethlen Gábor utca Fő tér melletti szakaszán hétfőtől megkezdődik először a járdaépítés, majd az útépítés. A polgármesteri hivatalba legegyszerűbben a Szabadság utca felől, az udvaron keresztül lehet majd bejutni.

A sajtótájékoztatón szó esett néhány, a beruházás közben felmerült problémáról is. A Kossuth utca bontásánál kiderült, hogy gyenge az útalap, ezért a kivitelező új útalap lefektetését javasolta. Ez 3,5 millió forint pluszköltséggel jár, amiről a csütörtöki képviselő-testületi ülésen döntenek majd. Hodálik Pál jelezte: a tervező hibázott, amikor nem megfelelően mérte fel az útalap állapotát, ezért az általa okozott kárt a város érvényesíteni kívánja.

Babák Mihály szólt arról, hogy a Karácsonyra való tekintettel kérték a kivitelezőktől, hogy bizonyos területeket kezeljenek prioritásként, azaz ott igyekezzenek a leggyorsabban a munkálatokkal. Konkrétan a Kossuth utcának a Béke és a Deák Ferenc utca közötti szakaszáról, valamint a Fő térről van szó. Ígéretet kaptak a kivitelezőktől arra, hogy ezeken a helyeken november végéig befejezik a munkát. Így esély van arra, hogy a Karácsony előtti hetekben már akadálytalanul meg tudjuk majd közelíteni a piacot, illetve a Fő teret, amely szintén fontos események helyszíne lesz az adventi időszakban.

Végezetül szó esett arról, hogy a képviselő-testület csütörtöki ülése előtt a városvezetők bejárják a városrehabilitációs munkálatok legfontosabb helyszíneit. A bejárásra a lakosságot is várják, találkozó a Béke utca 1. szám előtt, csütörtökön 13.00 órakor.

Vélemény, hozzászólás?

Én és a kedvenc állatom

Irodalom és zene a Várnagy családdal