Connect with us

Hírek

Gombásztúra az Arborétum Parkerdejében

Gombavadászat terítéke

2013. október 13-án, vasárnap délelőttre a Szarvasi Gombászklub tagjai és a márciusban tartott gombatanfolyam hallgatói részére családtagokkal, barátokkal kibővített „gombavadászat”-ot szerveztem a szarvasi Arborétum Parkerdejébe.

9 órakor az Arborétum parkolójában gyülekeztünk, majd 27 fő résztvevővel (köztük nem kevés gyermekkel) átmentünk a Parkerdői részbe, ahol eligazítást követően, kellemes időben, gyönyörű környezetben, két óra időtartammal kerestük – és találtuk – a különböző gombafajokat. A „zsákmány” kiterítése után került sor a közel másfél óráig tartó gombahatározásra, negyvenöt gombafaj azonosítására, valamint az ehető, nem ehető illetve mérgező kategóriákba sorolásra (melyeket az ehető gombák esetében elkészítési tanácsadás is követett). Ezen részt vettek a – közben hozzánk csatlakozó – kerékpártúra gyermek és felnőtt résztvevői is.

A gombásztúra végeztével – több kilométer gyaloglás után – a gombák terén szerzett ismereteik bővülésén kívül a fák, bokrok lombjainak gyönyörű, változatosan színes emlékképeivel feltöltődve távoztak a résztvevők, azzal búcsúzva, hogy október 26-án a Körös Maros Nemzeti Parkban találkozunk a „Gombabörzén”.

Gaál Sándor gombavizsgáló szakellenőr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect