Connect with us

Hírek

Emléktáblát kapott a hazai gyermekfogászat megteremtője

Dr. Dima Mária Magdolna és Babák Mihály

Száz esztendővel ezelőtt, Szarvason született a magyarországi gyermekfogászat megteremtője, dr. Tóth Pál. Az ő tiszteletére avattak emléktáblát szerdán a Szarvasi Szakorvosi Kft. Szabadság utcai rendelőjének aulájában. Az emléktáblát az önkormányzat, Szarvas Város Barátainak Köre, a Szarvasért Alapítvány és a Szarvasi Szakorvosi Kft. közösen állította.

A megjelenteket először Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke üdvözölte. Babák Mihály, Szarvas polgármestere kivételes tehetségű orvosként jellemezte dr. Tóth Pált.

A jeles doktor életútjáról dr. Dima Mária Magdolna, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház megbízott osztályvezető főorvosa beszélt az ünnepségen. Mint mondta, fogorvosok nemzedékei tanultak tőle. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem docenseként dolgozott, a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika igazgatója volt és a Magyarországi Gyermekfogászati Tanács elnöki tisztét is betöltötte.

Dr. Tóth Pál munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el. Megkapta a Népköztársasági Érdemérem bronz fokozatát, a Munka Érdemrend Arany fokozatát és az Egészségügyi Minisztérium Pro Sanitate-díját.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szemétszedéssel és kerékpárátadással indult a mobilitási hét

Szarvas

Timkó János és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

Egy igaz, hiteles őszinte, ember – Maróti Attila

Szarvas

Szilvanapi sakkverseny tizedszer

Sport

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect