in ,

Emléktáblát kapott a hazai gyermekfogászat megteremtője

Dr. Dima Mária Magdolna és Babák Mihály

Száz esztendővel ezelőtt, Szarvason született a magyarországi gyermekfogászat megteremtője, dr. Tóth Pál. Az ő tiszteletére avattak emléktáblát szerdán a Szarvasi Szakorvosi Kft. Szabadság utcai rendelőjének aulájában. Az emléktáblát az önkormányzat, Szarvas Város Barátainak Köre, a Szarvasért Alapítvány és a Szarvasi Szakorvosi Kft. közösen állította.

A megjelenteket először Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke üdvözölte. Babák Mihály, Szarvas polgármestere kivételes tehetségű orvosként jellemezte dr. Tóth Pált.

A jeles doktor életútjáról dr. Dima Mária Magdolna, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház megbízott osztályvezető főorvosa beszélt az ünnepségen. Mint mondta, fogorvosok nemzedékei tanultak tőle. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem docenseként dolgozott, a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika igazgatója volt és a Magyarországi Gyermekfogászati Tanács elnöki tisztét is betöltötte.

Dr. Tóth Pál munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el. Megkapta a Népköztársasági Érdemérem bronz fokozatát, a Munka Érdemrend Arany fokozatát és az Egészségügyi Minisztérium Pro Sanitate-díját.

Vélemény, hozzászólás?

A kubikos ősökre emlékeztek a szentandrásiak

Az alkohol rabságából szabadultak