Connect with us

Hírek

Főszerepben a MOZGÁS!

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói nagy izgalommal készültek 2013. október 11-én a Diáksport napi rendezvényünkre. Az osztályfőnökök és a testnevelő tanárok lelkesítő munkája eredményeként közel 500 gyermek és pedagógus érkezett sportruházatban ezen a napon és várta, hogy lehetősége legyen a szünetekben, testnevelési órán és délután folyamán kipróbálni a felkínált mozgásformákat.

A reggeli órákban a diákjaink bevonásával előkészítettük a szereket, sportteleppé varázsoltuk az iskola udvarát. Az érkezéskor mazsorett bemutató várta a gyermekeket, akik bemelegítésképpen együtt mozoghattak velük. Ezen a napon a művészeti teremben folyamatosan lehetőség volt a „mazsisokkal” táncolni.

A labdás ügyességi feladatok mindig a legnépszerűbb mozgásfajtákhoz tartoztak. Ami most is megmutatkozott abban, hogy a legtöbb tanulót az akadálypálya, a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda mozgatta meg.

A különleges eszközök vonzották a tanulóinkat a Kölyökatlétika kipróbálásához. A tanító bácsik élményszerűen ismertették meg a gyerekeket az atlétika mozgásanyagával. A gyakorlatok sokszínűsége, a rengeteg egyéni feladat megoldási lehetősége igazi kalanddá tette ezt a felfedezést.

A tenisz kipróbálása is sok kisgyermek érdeklődését felkeltette, majd örömmel ütötték a labdát egy kis gyakorlás után. Azok akik már régen teniszeznek, szívesen segítettek társaiknak az ütőkezelésben és adogatásban.

Ügyességüket próbálgathatták a nebulók a célba dobás feladatainál is. A felsős diákokat örömmel nézték az alsósok, majd próbáltak ők is olyan pontosan célozni, mint ahogy azt látták.

Nagy egyensúlyérzékre volt szükségük azoknak, akik a gólyalábon járást választották. Ez a feladat a felsősök körében sok derűs percet szerzett.

A floorball játékkal is ismerkedhettek az érdeklődők. A labdavezetés és a kapura lövés után a délután mérkőzés lejátszására is alkalmat biztosított.

Ezen a napon helyet adtunk a penzola játék népszerűsítésére is. A gyermekeket a szabadidő hasznos eltöltésére minél több lehetőséggel szeretnénk megismertetni.

A délelőtti mozgást a 2013 m lefutásával zártuk. A tanulóink és kísérőik az iskolánkból indulva a Kacsa–tó körülfutásával teljesítették a távot. Az oda- és visszavezető út biztonságosságát a pedagógusok felügyelték. A felső tagozat a testnevelő tanár úr vezetésével, az alsó tagozat a tanító nénik, bácsik kíséretében futott. Minden gyermeket a beérkezéskor a támogatásként kapott almával vártuk.

Intézményünk kiemelt feladatként kezeli az egészséges életmódra -, és a szabadidő hasznos eltöltésére nevelést, így a Diáksport napjának megrendezése mindenki örömére és egészségére szolgált.

Molnár Eteléné

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect