Connect with us

Hírek

Főszerepben a MOZGÁS!

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói nagy izgalommal készültek 2013. október 11-én a Diáksport napi rendezvényünkre. Az osztályfőnökök és a testnevelő tanárok lelkesítő munkája eredményeként közel 500 gyermek és pedagógus érkezett sportruházatban ezen a napon és várta, hogy lehetősége legyen a szünetekben, testnevelési órán és délután folyamán kipróbálni a felkínált mozgásformákat.

A reggeli órákban a diákjaink bevonásával előkészítettük a szereket, sportteleppé varázsoltuk az iskola udvarát. Az érkezéskor mazsorett bemutató várta a gyermekeket, akik bemelegítésképpen együtt mozoghattak velük. Ezen a napon a művészeti teremben folyamatosan lehetőség volt a „mazsisokkal” táncolni.

A labdás ügyességi feladatok mindig a legnépszerűbb mozgásfajtákhoz tartoztak. Ami most is megmutatkozott abban, hogy a legtöbb tanulót az akadálypálya, a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda mozgatta meg.

A különleges eszközök vonzották a tanulóinkat a Kölyökatlétika kipróbálásához. A tanító bácsik élményszerűen ismertették meg a gyerekeket az atlétika mozgásanyagával. A gyakorlatok sokszínűsége, a rengeteg egyéni feladat megoldási lehetősége igazi kalanddá tette ezt a felfedezést.

A tenisz kipróbálása is sok kisgyermek érdeklődését felkeltette, majd örömmel ütötték a labdát egy kis gyakorlás után. Azok akik már régen teniszeznek, szívesen segítettek társaiknak az ütőkezelésben és adogatásban.

Ügyességüket próbálgathatták a nebulók a célba dobás feladatainál is. A felsős diákokat örömmel nézték az alsósok, majd próbáltak ők is olyan pontosan célozni, mint ahogy azt látták.

Nagy egyensúlyérzékre volt szükségük azoknak, akik a gólyalábon járást választották. Ez a feladat a felsősök körében sok derűs percet szerzett.

A floorball játékkal is ismerkedhettek az érdeklődők. A labdavezetés és a kapura lövés után a délután mérkőzés lejátszására is alkalmat biztosított.

Ezen a napon helyet adtunk a penzola játék népszerűsítésére is. A gyermekeket a szabadidő hasznos eltöltésére minél több lehetőséggel szeretnénk megismertetni.

A délelőtti mozgást a 2013 m lefutásával zártuk. A tanulóink és kísérőik az iskolánkból indulva a Kacsa–tó körülfutásával teljesítették a távot. Az oda- és visszavezető út biztonságosságát a pedagógusok felügyelték. A felső tagozat a testnevelő tanár úr vezetésével, az alsó tagozat a tanító nénik, bácsik kíséretében futott. Minden gyermeket a beérkezéskor a támogatásként kapott almával vártuk.

Intézményünk kiemelt feladatként kezeli az egészséges életmódra -, és a szabadidő hasznos eltöltésére nevelést, így a Diáksport napjának megrendezése mindenki örömére és egészségére szolgált.

Molnár Eteléné

Kiemelt

Szemétszedéssel és kerékpárátadással indult a mobilitási hét

Szarvas

Timkó János és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

Egy igaz, hiteles őszinte, ember – Maróti Attila

Szarvas

Szilvanapi sakkverseny tizedszer

Sport

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect