Connect with us

Hírek

„Énekeljétek az Ő nevének dicsőségét!” (Zsolt. 66,2)

Október 12-én kilencedik alkalommal rendezte meg az albertirsai Roszik Mihály Evangélikus Általános Iskola az ország valamennyi egyházi intézménye felé meghirdetett korál éneklési versenyét. Nemes feladatot vállalt magára Tessedik szülőhelye ezzel a kezdeményezéssel, hiszen az egyre inkább elterjedő új ifjúsági énekek mellett egyházunk legszebb zenei hagyományát, a korálok éneklésének felelevenítését és ápolását tűzte ki céljául.

Iskolánkból évről évre mind nagyon számban jelentkeznek a diákok erre a megmérettetésre, annak ellenére, hogy a követelmény igen magas. Az evangélikus énekeskönyvből korcsoportonként 5-5 kijelölt és 1 szabadon választott korált kell a versenyzőknek kotta nélkül megtanulniuk. A zsűri értékelésében törekszik arra, hogy megtalálja azt a többletet is, ami nem pusztán a hangok és a szöveg alapos ismeretében merül ki, hanem a versenyző szívéből, lelkéből fakad. Mindhárom korcsoport versenyét a szarvasiak éneke kezdte meg, ami kisebb előnyt és nagyobb hátrányt jelentett számunkra, hiszen a zsűrinek még nem volt viszonyítási alapja. A rövid, átfogó értékelést követően örömünk így még nagyobb volt, amikor a 3-4. osztályosok korcsoportjában iskolánk legfiatalabb versenyzőjének, a 3. osztályos Weisz Tímeának nevét meghallottuk. Az 5-8. osztályos korcsoportban szintén benkás kapta az I. helyezést: Himer Tünde 5. osztályos tanítványunk. A középiskolások között Balla Lili, a szarvasi gimnázium végzős diákja lett a harmadik.

Szívből gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

Paraszt Attiláné

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect