Connect with us

Hírek

Nemzeti park: a korszerű gépekkel a természeti érték is növelhető

Tovább folytatódik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi kezelésekhez kapcsolódó eszközfejlesztése. A nyertes KEOP pályázat előrehaladásának részleteit sajtótájékoztató keretében ismertették a közelmúltban a Réhelyi Látogatóközpontban.

Parczen Balázs osztályvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Igazgatóság saját kezelésében lévő szántó- és gyepterületeinek kezeléséhez és az állatállomány ellátásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése folyamatban van, lassan a végéhez közeledik. A gyepkezelést és szántóföldi munkálatokat elősegítő gépek (kaszák, bálázók, vetőgépek) nagy részét már beszerezték.

A gépek segítségével kiváló természeti állapotba hozhatóak a gyepek és szántók, ideálisabbak lesznek a természetes életközösségek létfeltételei, csökkenthető a betakarítás során a zavarás ideje, valamint előnyösen változtathatóak a szántóhoz kötődő fajok életfeltételei. A jelentős gyepterületek hasznosításának legkedvezőbb módja az extenzív állattartás, és a gépek segítenek a téli állattartási körülmények javításában.

Tirják László, a KMNPI igazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztés jelentős előrelépést jelent az igazgatóság területkezelési lehetőségeiben, növelve ezzel a kezelt területek természeti értékét.

A fotót Tóth Judit készítette.

Kiemelt

Lelkében él a nemzet, egy lélekkel dobban a Gyakorló

Oktatás

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect