in , ,

Az út elején járunk, de nem adjuk fel

Az előző heti megsemmisítő köröstarcsai vereség után, ismét nehéz mérkőzés várt a szarvasi férfi kézilabdázókra, hiszen az ellenfélként az utóbbi években rendre a dobogón végző Kétsoprony csapatát fogadták, amely most is egykoron magasabb osztály megjáró játékosokra épült.

A mérkőzés első része igen kemény, de sportszerű védekezést hozott mindkét fél részéről, az első gólra Barci révén a 3.percig kellett várni, majd két percet követően sikerült csak az egyenlítés a vendégeknek, majd Dina betörése büntetőt ért, amit sértett biztos kézzel értékesített. Ezt követően a vendégek percei következtek, akik rendezvén védekezésüket bizony öt perces gólcsendre ítélték vendéglátóikat, és Tipi majd Molnár két találatával át is vették a vezetést (2-4). A továbbra is klasszikus átlövő nélkül játszó hazaiak, Bagyin és Barci szélső góljaival a félidő derekára egalizálták az eredményt 4-4, ami azt mutatta, hogy továbbra is a védekezés játszotta a kulcsszerepet mindkét csapatnál. A fej-fej melletti küzdelemben felváltva esetek a gólok (4-5, 5-5, 6-5) majd a kiállításoknak köszönhetően meglógott a vendégcsapat (6-8), amely hátrányt a serdülő korú Paraszt Attila két biztos kézzel értékesített büntetője egyenlített ki (8-8). Az újabb emberhátrány viszont már kíméletlenül kihasználták a rutinosabb vendégek, és jentősebb előnyre tettek szert (8-13), amelyet a félidő végére Barczi duplája után 4 gólra sikerült csökkenteni (11-15).

A második játékrészt ismét a hazaiak kezdték jobban Barczi ott folytatta ahol abbahagyta (12-15), majd Bagyin büntetőjét követően már csak két pont volt az előnye a Kétsopronynak (13-15). Ez figyelmeztetőleg hatott a vendégekre, akik rendezték soraikat, négy zsinórban lőtt góllal megnyugtató előnyt harcoltak ki (13-19). Ezzel kicsit meg is tört a szarvasi fiatalok lelkesedése, akiknek a folytatásban egy-egy kiszenvedett góljára mindig dupla válasz érkezett és így végképpen eldőlt a mérkőzés kimenetele. A találkozó utolsó részében hazai oldalról a legfiatalabbak is megtapasztalhatták milyen is a felnőtt mezőnyben játszani, Erdős Ricsinek a vereség ellenére biztos emlékezetes élmény marad első akció gólja, de a mérkőzést megérdemelten nyerte a nagyobb rutinnal rendelkező és összeszokottabb játékot produkáló kétsopronyi csapat.

Tusjak János edző:

Mi még nagyon az út elején járunk, és egyre nehezebb mérkőzések következnek, de nem adjuk fel. Nagyon nehéz lövő játékosok nélkül játszani és ezt az ellenfelek is hamar észreveszik, remélem a tavaszi szezonra kiegészül a társaság és szorosabb mérkőzéseket tudunk majd játszani. Az viszont örömteli, hogy egy-két egészen fiatal játékost részfeladatokra bátran be lehet állítani.

HC Szarvas – Kétsopronyi SE 24-34 (11-15)
Szarvas, Alkotmány utcai sportcsarnok
Vezette: Hovanecz, Nika

HC Szarvas:
Szegő (kapus) – Bagyin G. 5, Selymes 3, Keller , Bárány, Dina 4, Barczi 9.
Csere: Paraszt 3, Hegedűs, Bencsik, Bata, Erdős 1. Závoda (kapus)

A Kétsoprony legjobb góllövői: Tipi 11, Kónya 8, Beliczai 6, Molnár 6.

A hétvégén szabadnaposak a szarvasi fiúk, az ifjúsági csapat viszont kuparendszerben lebonyolítandó bajnokságban megkezdi a szereplését. Az első fordulókat az Alkotmány utcai sportcsarnokban játsszák;

2013. 10. 27. (vasárnap) Szarvas,
09.00. Köröstarcsa SK – HC Szarvas
09.40. Felföldi ISE – Újkígyósi KC
10.30. HC Szarvas – Felföldi ISE
11.10. Újkígyósi KC – Köröstarcsa SK
12.00. Felföldi ISE – Köröstarcsa SK
12.40. Újkígyósi KC – HC Szarvas

Tusjak János

Film – Színház

Vonultak a tankok, reszkettek a házak, de az emberek nem