Connect with us

Hírek

Jövőre költözik a szarvasi gimnázium

A gimnázium látványterve

A 2014/2015-ös tanévet már a Kossuth u. 43. szám alatti épületben (az egykori Petőfi-iskolában) kezdi meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium. A képviselő-testület október 17-i ülésén elfogadták az épület felújítására és bővítésére vonatkozó terveket, melyeket a város főépítészi feladataival is megbízott tervező, Lukácsi László készített.

Az épületben három szinten összesen 12 tantermet, 7 szaktantermet és 3 csoportszobát alakítanak ki. A korábbi elképzelésekkel ellentétben azonban mégsem épül új sportcsarnok, hanem a meglévő tornatermet teszik alkalmassá a gimnáziumi oktatásra.

Babák Mihály polgármester az ülésen elmondta: az új sportcsarnok 250 millió forintba kerülne, s felépítése szakmailag sem feltétlenül indokolt, a felújítás után a mostani tornaterem teljes mértékben megfelel majd a követelményeknek. Mint mondta, azt is figyelembe kell venni, hogy később a gimnázium esetleg mégis átköltözik majd a Fő téri iskola épületébe. Erre a jelenlegi szabályok szerint legkorábban hét év múlva nyílhat lehetőség.

A tervek szerint az épület főbejárata a mostani helyen (azaz a Kossuth utca felőli részen) marad. A jelenlegi, szépnek aligha nevezhető homlokzatot tetőkkel, színekkel (piros cserepekkel) teszik lágyabbá, modernebbé.

Azt, hogy az építkezés mikor kezdődik, ma még nem lehet tudni, addig még sok feladat van hátra. A lényeg azonban az, hogy jövő szeptember 1-ig a munkálatokat be kell fejezni, hogy a gimnázium itt kezdhesse meg az új tanévet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect