Connect with us

Hírek

Bemutattuk a képzéseinket

„Legyen általad több a világ” címmel került megrendezésre Békéscsabán a továbbtanulók részére a soron következő Pályaválasztási Vásár. Intézményünk, a Székely Mihály Szakképző Iskola hat érettségit adó szakközépiskolai képzést mutatott be, valamint nyolc, három éves, OKJ-s szakképesítés megszerzésével záruló szakmát prezentált az érdeklődők részére. Ezek között két hiányszakma is szerepel, nevezetesen a női szabó és a szociális gondozó és ápoló, amelyeket kiemelt támogatottságot kapnak.

Az érettségit adó szakképzés iránt megnőtt az érdeklődés. Egyre többen vélik úgy, hogy a magasabb szintű végzettség felé kifizetődőbb fokozatosan eljutni. A komplex szakmai érettségi már önmagában is ad lehetőséget a szakmán belül bizonyos munkakör betöltésére, ám továbbtanulással OKJ-s szakmai végzettség is megszerezhető további egy-két éves felkészüléssel. Nagy érdeklődéssel fogadták a kiállításon résztvevők az informatikus tanulóink 3D számítógépes program felhasználói bemutatóját. Az eddigieknél jóval többen kértek részletes tájékoztatást a Faipari ágazatunk CNC gépek használatának tanulási lehetőségéről.

A szakiskolai képzések esetén ismét három év alatt lehet szakmát szerezni, ami sokak számára azért vonzó, mert hamarabb lehet szakmai végzettséggel kilépni a munkaerőpiacra, viszont azután az érettségi megszerzése és a továbbtanulás lehetősége adott.

Az érettségizett tanulók is egyre jobban érdeklődnek a szakmaszerzés lehetőségeiről.

Az iskolánk kiállító standját folyamatosan sokan vették körül és kérték a képzések bemutatását. A kiállított diákmunkákat is érdeklődéssel vették szemügyre a pályaválasztók.

A Szakképző Iskolánk nyílt napjain is vár minden továbbtanulót, amelyek november 15-én és december 7-én kerülnek megrendezésre.

Bakulya Anna

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect