in , ,

Kitartó érdeklődés a szenior úszóverseny iránt

25 egyesület 165 úszója mellett 3 egyéni nevező is eljött az elmúlt hétvégén rendezett VI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyre. Az egyesületek többsége rendszeres vendége az így, október végén megrendezésre kerülő megmérettetésnek. A hazaiak mellett két egyesület képviseltette magát Temesvárról, ill. egy Szabadkáról és egy a szlovákiai Žilináról. Összesen 548-szor álltak a rajtkőre. A három számot már szinte állandónak tekinthetjük, mert tavaly és előtte is szinte pontosan ennyi egyesület, ennyi résztvevő és nevezés volt.

A kétnapos versenyen a Bohóchal Egyesület 8 versenyzője gyűjtötte a legtöbb pontot. Ők egy kivételével minden vízbeugrásuk után dobogós helyen értek célba és ezzel megnyerték az egyesületek versenyét. Szarvasi színekben Levák Gyuláné, Klenk Józsefné, Nagy Ida, Somogyi Zsuzsa, Gácsi Ági, dr. Darida András, Demeter Péter, Jelen Pál, valamint versenyen kívül Molnár Gergő és Juhász Áron mintegy 30-szor állt a startkőre. A szarvasi team a 11. helyen végzett az egyesületek közül.

Két egyéni számban vándorkupát kaptak a győztesek. Az 50 m-es férfi gyorsúszás Klenk Gusztáv emlékszám nyertese Erdélyi Ferenc, az Újbuda Senior úszója lett, míg a közelmúltban elhunyt Klenk József emlékére az 50 m-es férfi hátúszás nyertese, Csaba László, az Újbuda Senior úszója vehette át a vándorkupát.

Vélemény, hozzászólás?

Hősökre és áldozatokra emlékeztek Csabacsűdön

„Gyakorlat teszi a mestert” – székelyes tanulók szakmai gyakorlata Finnországban