Connect with us

Hírek

Diófát ültettek a Tulipános ház udvarán

Diófát ültettek kedden délután az Emberöltő Alapítvány Tulipános házának udvarán. A Benka Gyula utcai épületben – melyet az alapítvány egy évvel ezelőtt kapott használatba az önkormányzattól -, a nagyszalontai gyermekotthonból érkezett vendégek a szarvasiakkal együtt fogyasztattak el egy ízletes estebédet. Előtte azonban egy műsoros délután szereplői illetve hallgatói lehettek a megjelentek.

A takarossá varázsolt, hangulatos ház udvarán elsőként Tóth Tamásné, az alapítvány elnöke köszöntötte a vendégeket. Egy-egy üveg szilvalekvárral (melyet a ház udvarán termett szilvából saját maguk főztek) köszöntötte az alapítvány egykori létrehozóit: Babák Mihályt, Hodálik Pált, Giricz Katalint, Závoda Ferencet és Müller Pétert, valamint a korábbi elnököt, Uhljár Zitát.

Tóth Tamásné hangsúlyozta: az alapítvány fontos célja, hogy értelmes elfoglaltságot adjon a gyerekeknek, megakadályozva ezzel, hogy tévútra térjenek. Mint mondta, ebben a házban nincs, és nem is lesz digitális tábla, de van lélek és szeretet. Ugyanúgy, ahogy van szeretet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonában is, ahol száz partiumi gyermek ellátásáról gondoskodnak. Közülük érkeztek most néhányan Szarvasra Makai Istvánnak, a gyermekotthon igazgatójának vezetésével.

A nagyszalontai gyerekek verses-zenés műsort adtak, majd utánuk a szarvasi Körkörös Ifjúsági Klub tagjai is bemutatták rövid műsorukat. A fellépők sorát Harencsár László zárta, aki egy mesével örvendeztette meg a gyerekeket.

A műsor után közös diófaültetés következett. Azért éppen ezt a fát választották, mert a régi mondás szerint ezt az unokáknak, azaz a jövőnek ülteti az ember.

A programot vacsora zárta, melynek keretében babgulyást és süteményeket fogyaszthattak a jelenlévők. Az ízletes birsalmasajtot a Tulipános ház udvarán termett birsalmából készítették.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szemétszedéssel és kerékpárátadással indult a mobilitási hét

Szarvas

Timkó János és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

Egy igaz, hiteles őszinte, ember – Maróti Attila

Szarvas

Szilvanapi sakkverseny tizedszer

Sport

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect