in ,

Városrehabilitáció: közlekedés, áramszünetek

Hodálik Pál

Hodálik Pál szokásos pénteki sajtótájékoztatóján ezúttal is szó esett a városrehabilitációhoz kapcsolódó legfontosabb közlekedési és más jellegű tudnivalókról.

– A Deák Ferenc utcán az eddigiekhez hasonlóan továbbra is csak a nyugati sávban lehet közlekedni.

– A Vajda Péter utcán sem változik a helyzet, egyirányú marad a forgalom a Szabadság utcától a Vasút utcáig.

– A Deák Ferenc utcán és a Vajda Péter utcán is megkezdődik a burkolatépítés. A Deák utcán emellett a kandeláberek felszerelésének is eljött az ideje.

– A polgármesteri hivatal előtti járda hétfőig (október 27.) elkészül, ezután a főbejáraton át mehetnek be az épületbe az ügyfelek. A hivatal előtt elkezdik az útburkolat bontását, amelyet természetesen az építés követ majd. A városháza mellett, a Szabadság utcai oldalon is épül járda egy rövid szakaszon.

– Hétfőn vagy kedden (még nem ismert a pontos időpont) megkezdődik a Kossuth és a Béke utcai csomópont kiépítése. A Béke utcán félpályás útlezárás várható, de előfordulhat, hogy időnként néhány órára teljes útzárat rendelnek el.

– A Kossuth utcának a Deák és a Béke utca közötti szakaszán megkezdődik az új burkolat építése.

– A Deák Ferenc utcán a kandeláberek építése miatt november 8.-án (péntek), 11.-én (hétfő) és 12.-én kedd) napközben 8.00 és 16.00 óra között áramszünet lesz.

Hodálik Pál szólt arról a szerinte felháborító vitáról is, amely arról alakult ki, vajon kinek kell biztosítania aggregátort az áramszünet idejére a bíróság és az ügyészség részére. Mint mondta, más áramszolgáltatók hasonló esetekben ezt biztosítani szokták, Szarvason azonban a szolgáltató cég erre nem hajlandó.

Vélemény, hozzászólás?

Bál a Vajdában

Jönnek!