Connect with us

Hírek

Vajdások a műegyetemi megemlékezésen

Mint minden évben eddig, a Rákóczi szövetség ismét megszervezte a Gloria Victis Történelmi Vetélkedőt a hazai, és határon túli magyar iskolák részvételével. A verseny középdöntője és döntője egy háromnapos budapesti rendezvénysorozat része, amely egyben főhajtás az 1956-os forradalom előtt is. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai több mint száz iskola csapatát megelőzve kerültek a legjobb hatvan csapatba, amely a további versenyzésen túl lehetőséget biztosít az október 22-i műegyetemi ünnepségen a részvételre is. Ezt megelőzően azonban újabb tesztet kellett írni a csapatoknak, melyből a legjobbak a nemzeti ünnepen mérték össze tudásukat. Az ünnepség után egy nagyszabású fáklyás felvonulás résztvevőiként a Bem térre vonultak, ahol a Szövetség szervezésében újabb megemlékezés zajlott. A diákok valóban nem unatkozhattak, hiszen a megemlékezéseken túl koncert és színdarab is színesítette a programot.

A döntőn a nézők között foglalhattunk helyet, ahol a zsűriben többek között tankönyveink szerzője, Száray Miklós tanár úr és a neves történész, Oborny Teréz is helyet foglalt. Diákjaink Boldizsár Nóra, Frankó Tamara és Hortobágyi Pál könyvjutalommal és számos élménnyel gazdagodva tértek haza (felkészítőjük Molnár Béla).

Molnár Béla felkészítő tanár

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect