in ,

Szorgos hangyák az Arborétumban

Egy kis vidám őszi nagytakarításra várták az iskolásokat és a civil szervezeteket a Szarvasi Arborétum munkatársai a közelmúltban. Az akció célja a látogatók bevonásával a kert állapotának fenntartása volt. Pénteki ottjártunkkor éppen egy kisiskolás csoport kezdte meg a délutáni műszakját, ami lehullott ágak összegyűjtéséből állt. Őket az Arborétum munkatársain kívül népes páva-fogadóbizottság várta, így ők előre ki is lettek fizetve. Természetben.

Dr. Hanyecz Katalin, a Pepi-kert igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a szarvasi iskolák közül a szlovákos 3-4-esek voltak takarítani mintegy 70 fővel. Ők a Parkerdőben kaptak munkát. Itt a nagyobb volumenű feladatok tavasszal már elkészültek, most a befejező munkálatok zajlanak. Várhatóan tavasszal, márciusban vagy áprilisban tudják átadni a közönségnek.

Délutánra feltámadt a szél, így a kiérkező benkásoknak -egy kis sétával egybekötött- út menti ágszedés és szemétgyűjtés maradt.

Késő délelőtt érkeztek a Körös Klub Természetbarát Egyesület képviselői kilencen, akik megtekintették a közelmúltba vásárolt kertészeti gépeket, majd az üvegházat és az új fűtési rendszert. Látogatásuk végén botanikai túrán vettek részt a kertben.

Szombaton a Baráti Kör tagjai tevékenykedtek, ágakat gyűjtöttek kupacokra. Hozzájuk csatlakozott néhány városi polgár, összesen mintegy 20 fő.

Az akció az Európai Együttműködési Naphoz kapcsolódva került megrendezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Csak semmi pánik! – Csabacsűdön, Szentandráson és Szarvason is megszólalnak a szirénák

Mindenszentek: virágözön a szarvasi piacon