in , ,

„A hulladék létrehozása nem feltétlenül rossz dolog. Az a helytelen, ha nem kezdünk vele semmit” – hulladékgyűjtés a GFF Szarvasi Gyakorlóintézménnyel

2006 óta viseli Gyakorló Intézményünk a Zöld Óvoda és Ökoiskola címet, ami többek között tükrözi azt a szemléletünket is, hogy a „hulladék nem szemét”! Igyekszünk is a lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy ezt az elvet érvényesítsük.

„Nálunk érték a hulladék” felhívással szervezzük meg minden tanévben- ősszel és tavasszal –hulladékgyűjtésünket! Tettük ezt idén is október 1-én, amikor a Petőfi úti Sportcsarnoknál fogadtuk a szülők, gyerekek által összegyűjtött papír, pet- palack, és vas hulladékokat!

Jó érzés látni, hogy évről-évre szívesen kapcsolódnak akciónkhoz a szülők, és lelkesen gyűjtik már év közben az otthon feleslegessé vált újságokat, kartonokat, könyveket. A papír hulladék mellé 2 éve már a műanyag flakonokat, pet- palackokat is hozhatják a családok, és lehetőséget biztosítunk a vas hulladékok gyűjtésére, elszállíttatására is.

A hulladékgyűjtésünkben résztvevő vállalkozókkal jó partneri kapcsolatot sikerült kialakítani az évek során, akik szívesen is vállalják akcióink lebonyolítását.

Az idei gyűjtésünkön az időjárás kissé hidegre, fázósra fordult, de nem szegte kedvünket, és azok az óvónők, és tanítónők, akik épp nem az óvodai csoportban dolgoztak, vagy épp nem tanítottak, szívesen segítették a „szemétkupacok” mázsára, konténerekbe való hordását, lemérését.

Jó alkalom ez a nap arra is, hogy az óvónők a gyermekcsoportokkal ellátogassanak a gyűjtés helyszínére, hogy a gyerekek közvetlenül is megtapasztalhassák, megfigyelhessék a különbséget a papír, a műanyag, a vas hulladékok között, lássák a szelektíven történő válogatást, tárolást, az összegyűlt hulladékok mennyiségét.

Akciónk nagyon sikeresen zárult, eddigi legtöbb papírhulladékot sikerült összegyűjtenünk, ami szép bevételt jelent a csoportok, osztályok kasszájába.

Köszönjük minden szülőnek az aktivitást! Találkozunk áprilisban! Is… www.gyakorloovi-suli.hu

Fabóné Nagy Andrea

Uniós pályázati támogatásból vásárolt új telephelyet a MEDIUS CONTACT Kft.

Kalungu: a szentesi ütőegyüttes mindenből hangszert csinál