Connect with us

Hírek

Mindenszentek: virágözön a szarvasi piacon

Közeledik Mindenszentek és halottak napja. A temetőkben egyre nagyobb a forgalom, sokan takarítják, sőt már virágosítják is szeretteik sírját. A piac ezen a héten minden nap nyitva tart, virágot bármelyik napon lehet vásárolni. Vasárnap mi is körülnéztünk. Árusokat és vásárlókat kérdeztünk az idei virágfelhozatalról és az árakról.

– Az apró virágú fehér krizantém fogy a legjobban. Talán azért, mert ez a tisztaságot, az érintetlenséget is jelképezi, s nagyon sokáig nem fonnyad el. Ha most viszik ki a temetőbe, még halottak napján is szép lesz – mondta Jurák Jánosné, aki a krizantémok mellett rengeteg őszirózsát is kihozott a piacra. Mint mondta, az árakat a tavalyihoz képest sikerült egy kicsit feljebb tornázni, de ennek az az oka, hogy tavasszal, a márciusi hidegben a virágok mintegy 15-20 százaléka lefagyott, újra kellett telepíteni.

Az őszirózsák csokorját 250-400 forintért kínálják a piacon, attól függően, hogy hány szálat kötöttek egy csokorba. A krizantém drágább, de ez mindig is így volt. A felhozatal óriási, van miből válogatni.

Ami a koszorúkat illeti, azok ára igen széles skálán mozog: a műanyag olcsóbb (3-400 forint), a selyemvirágból, tobozból, fenyőágból készült viszont már drágább. Hatszáztól a 3-4 ezer forintosig bőséges a választék. Több árus is elmondta, hogy a koszorúalapokat ők a tavalyinál lényegesen drágábban tudták csak beszerezni, de ezt az árakban nem érvényesítik, mert akkor elveszítenék vevőiket.

Beszélgettünk egy győri házaspárral is, akik elmondták: náluk, az ottani piacon Mindenszentek előtt lényegesen drágábban adják a virágokat. Szerintük a szarvasi piacon alacsonyak az árak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lelkében él a nemzet, egy lélekkel dobban a Gyakorló

Oktatás

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect