Connect with us

Hírek

Ótemető: az utak elkészültek, az őzek maradtak, feljelentést fontolgat az egyházközség

Hatszáz méter hosszon több mint 1500 négyzetméternyi új út épült az Ótemetőben. A beruházás október 30-án befejeződött – jelentette be szerdai, helyszíni sajtótájékoztatóján Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő.

Az utak a Hunyadi utcával szembeni bejárattól, illetve a régi ravatalozó elől vezetnek a temető belseje felé. A IV-es, frissen kitakarított parcella mellett is kialakítottak egy szilárd burkolatú útszakaszt.

Lázár Zsolt hangsúlyozta: a temetőbe csak a mozgáskorlátozottak és az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be gépjárművel. Engedélyt a Vasút u. 10. szám alatti lelkészi hivatalban lehet igényelni. Kérik a lakosságot, hogy a behajtási tilalmat vegyék komolyan.

Dr. Czinkóczky Mihály elmondta: az útépítéshez a kivitelező cég szakemberei 20 centiméter vastagon zúzott követ szórtak le, majd tömörítés után arra 3 centiméter vastagságban kohósalak és dolomit keveréke került. Csapadék hatására ez a keverék kemény burkolattá alakul át. Ha azonban eső után a felázott utakra gyakran felmennek gépjárművekkel, akkor azok hamar tönkremehetnek.

Az új utat november 1-jén, a 14.00 órakor kezdődő istentisztelet után szentelik fel. A beruházás anyagi forrásainak megteremtését nagyban segítette az, hogy sokan befizették a sírmegváltási díjakat. Azonban még így is 736 olyan sírhely van, amelyet újra kellene váltani.

Lázár Zsolt egy régi problémáról, az őzek kártételéről is szólt a sajtótájékoztatón. A korábban alkalmazott riasztólövéses megoldás nem vált be, az őzek változatlanul a temetőben laknak, lelegelik a virágokat, tönkreteszik a koszorúkat, sok bosszúságot okozva ezzel az elhunytak hozzátartozóinak.

– Felszólítjuk a vadásztársaságot, hogy gondoskodjanak az őzek kilövetéséről. Más városokban ezt meg tudták oldani. Ha a tél folyamán nem történik hathatós intézkedés, akkor károkozás miatt feljelentjük a vadásztársaságot – mondta az esperes.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Fűtésköltségekhez nyújtható támogatás

Szarvas

Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Faültetés az országos fásítási program keretében

Szarvas

Hovorka Sára előadása Hovorka Sára előadása

Oroszországból Olaszországon át az Egyesült Államokba

Oktatás

Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán)

100: Összeült a Trianoni Emlékbizottság

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect