Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Hírek

Jobbik-javaslatok a kivándorlás megállítására

Kopcsjak Tamás és Gajdos Attila

Ötszázezer magyar állampolgár hagyta el az elmúlt években az országot a külföldi jobb megélhetés reményében. Többek között erről is szó esett a Jobbik szarvasi szervezetének csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján.

Kopcsjak Tamás, a párt szarvasi ifjúsági tagozatának elnöke hangsúlyozta: a kivándorlók jelentős része fiatal. A bizonytalan jövő, a munkanélküliség és az otthonteremtés esélytelensége sarkallja őket arra, hogy hazájuktól távol keressenek boldogulást.

– A Jobbik több kisebb lépésben szeretné orvosolni a problémát, s megteremteni az esélyt arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak, illetve hogy a már külföldön élők hazajöjjenek – mondta Kopcsjak Tamás. A javaslatok között említette azt, hogy a diákokat már az általános iskola 7-8. osztályában fel kellene készíteni a pályaválasztásra, meg kellene ismertetni velük a különböző szakmákat. A középiskolákban nagy hangsúlyt fektetnének a vállalkozói létforma megismertetésére. A magáncégek és a munkaügyi központ együttműködésében szélesíteni kellene a szakmát tanuló fiatalok gyakorlati képzési lehetőségeit.

Az otthonteremtési nehézségek orvoslására Kopcsjak Tamás elmondása szerint a Jobbik bérlakásépítési programot javasol. Ennek keretében az új bérlakásokban a fiatalok tíz éven át a piaci bérleti díj feléért lakhatnának, később pedig kedvezményesen megvásárolhatnák otthonukat.

Gajdos Attila, a Jobbik szarvasi önkormányzati képviselője a legutóbbi képviselő-testületi üléssel kapcsolatban fejtette ki véleményét. Mint mondta, sajnálja, hogy a testület nem fogadta el a városőrség létrehozására tett javaslatát. A napirenden lévő utcanév-változtatásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: nem tud egyetérteni azzal, hogy továbbra is megmaradjanak olyan utcanevek, melyek a kommunista diktatúrához köthető személyek emlékét őrzik. Példaként említette a Bagi János utcát.

Gajdos Attila bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy a tervezett Trianon-múzeum Szarvason kapjon helyet.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvason is tüntettek a rabszolgatörvény ellen

Hírek

Földesi Zoltán Földesi Zoltán

Az, hogy milyen lesz az újév, döntően rajtunk áll

Hírek

Gajdos Attila és Pálinkás Tamás Gajdos Attila és Pálinkás Tamás

Gajdos Attila szerint nem igazságos a városvezetők jutalmazása

Hírek

Földesi Zoltán Földesi Zoltán

Helyzetkép: Wuxi után, európai parlamenti választások előtt

Hírek

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!