Connect with us

Hírek

Jobbik-javaslatok a kivándorlás megállítására

Kopcsjak Tamás és Gajdos Attila

Ötszázezer magyar állampolgár hagyta el az elmúlt években az országot a külföldi jobb megélhetés reményében. Többek között erről is szó esett a Jobbik szarvasi szervezetének csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján.

Kopcsjak Tamás, a párt szarvasi ifjúsági tagozatának elnöke hangsúlyozta: a kivándorlók jelentős része fiatal. A bizonytalan jövő, a munkanélküliség és az otthonteremtés esélytelensége sarkallja őket arra, hogy hazájuktól távol keressenek boldogulást.

– A Jobbik több kisebb lépésben szeretné orvosolni a problémát, s megteremteni az esélyt arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak, illetve hogy a már külföldön élők hazajöjjenek – mondta Kopcsjak Tamás. A javaslatok között említette azt, hogy a diákokat már az általános iskola 7-8. osztályában fel kellene készíteni a pályaválasztásra, meg kellene ismertetni velük a különböző szakmákat. A középiskolákban nagy hangsúlyt fektetnének a vállalkozói létforma megismertetésére. A magáncégek és a munkaügyi központ együttműködésében szélesíteni kellene a szakmát tanuló fiatalok gyakorlati képzési lehetőségeit.

Az otthonteremtési nehézségek orvoslására Kopcsjak Tamás elmondása szerint a Jobbik bérlakásépítési programot javasol. Ennek keretében az új bérlakásokban a fiatalok tíz éven át a piaci bérleti díj feléért lakhatnának, később pedig kedvezményesen megvásárolhatnák otthonukat.

Gajdos Attila, a Jobbik szarvasi önkormányzati képviselője a legutóbbi képviselő-testületi üléssel kapcsolatban fejtette ki véleményét. Mint mondta, sajnálja, hogy a testület nem fogadta el a városőrség létrehozására tett javaslatát. A napirenden lévő utcanév-változtatásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: nem tud egyetérteni azzal, hogy továbbra is megmaradjanak olyan utcanevek, melyek a kommunista diktatúrához köthető személyek emlékét őrzik. Példaként említette a Bagi János utcát.

Gajdos Attila bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy a tervezett Trianon-múzeum Szarvason kapjon helyet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Regős Mátyás és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva) Regős Mátyás és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)

Körvonalazódik az ellenzéki összefogás Szarvason

Politika

Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila szerint változtatni kell a közbiztonság helyzetén

Politika

Az Élhetőbb Szarvasért Egyesület felhívása

Politika

Földesi Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva) Földesi Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)

Harminc év után búcsút vesz a közélettől Földesi Zoltán

Politika

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect