Connect with us

Blog

Hűséges barátnőm

Folyton változó világunkban igazi kincs, ha valami állandó és jó is. Amire mindig lehet számítani, ami megnyugtató állandóságot, ugyanakkor folytonos inspirációt jelent. Így vagyok én is a Nők Lapjával.

Pedig nem mai csirke, 64. életévét is betöltötte már, de valahogy megtalálja mindig a kor nőit. És itt most szándékosan nőt írtam, nem csajt (ami ugye nem is magyar szó), mert a Nő sokkal több, összetettebb, érettebb és talán intelligensebb is, mint csak egy csaj. Remélem értitek mire gondolok. Szóval volt ő már Magyar Nők Lapja, de ez a jelző lekopott róla, nem feltétlenül politikai okokból: egyszerűen azért, mert mindenki így ismeri és kész. Nem tesz hozzá többet, ha magyar – címkézzük, mert a Nők Lapja már önmagában is hungarikum, ha mondhatom némi fellengzős felhanggal.

Szóval ez az az újság, amelyet megtalálunk minden újságosnál a legkisebb postahivataltól kezdve a csilli-villi hírlapkereskedésekig. Idős kora ellenére tényleg mérvadó és tartalmas, szeretem a mélyinterjúkat és a kulturális ajánlóit, jó és megéri odafigyelni rá. Rangot és elismerést jelent megjelenni benne, és bár hozzánk is betörtek a Nagy női magazinok (Elle, Cosmo, Marie Claire, stb.) a Nők Lapja továbbra is megállta a helyét.

Ami azt illeti nincs sok időm olvasni úgy általában: mindenki ismeri az átlagos anyák és háziasszonyok sorsát. Legyünk őszinték: a legtöbb nőhöz hasonlóan én is a lakás legkisebb helyiségében szoktam olvasni, itt van nyugtom és egy kevés időm is. Hozzá kell tennem, hogy egy lapszám így kitart kb. 3 hétig, szóval rentábilis a befektetés. ☺

A másik hely, ahol a nők legtöbbje olvasni szokott, az az orvosi rendelők váróterme, illetve a fodrászat, bár itt könnyű elcsábulni holmi pletykára. De az orvosnál más a helyzet. Egy újsággal nagyon könnyű kivédeni a kéretlen fecsegőket, a szóra éhes idős hölgyeket, a csevej kényszeres nőket. Azelőtt a vonaton és a buszon is ezzel tudtam megelőzni az unalmas és kényszeredett beszélgetéseket. Csak egyszer vallottam kudarcot: nem volt ülőhely, sőt, annyi hely sem volt, hogy rendesen állni lehessen, így esélyem sem volt újságot olvasni, ebből pedig egyenesen következett, hogy a mélyen az intim szférámban tartózkodó középkorú férfi nekem mesélt az éppen zátonyra futott kapcsolatáról és annak legintimebb részeiről. Erre mondják, hogy rosszkor voltam rossz helyen, közel 2 és fél órán át.

A Nők Lapja egy olyan lap, amely minőségi és tartalmas, számomra nagyon fontos. De legyenek bármilyenek is az elvárásaink, a lényeg, hogy olvassunk, lapokat és folyóiratokat egyaránt. Én nagyon szeretem azt a pillanatot, amikor a kezembe veszem a még érintetlen oldalakat, megérzem a nyomda jellegzetes festék illatát, valami kis izgalom üli meg ilyenkor a lelkemet. ☺

Kívánom, hogy minél többen átéljék ezt a kellemes borzongást.

Nóra

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Angyali üdvözlet

Blog

Miss Diva-t

Blog

Divat és stílus

Blog

A karácsony igazi íze

Blog

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect