Connect with us

Békésszentandrás

Újabb turisztikai fejlesztések a Körösökön

Izsó Gábor, Hodálik Pál, Hamzáné Szécsi Ágnes és dr. Czuczi Mihály

Rövid időn belül második alkalommal hívta találkozóra a média képviselőit a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, kezdte a sajtótájékoztatót Hodálik Pál alpolgármester, az egyesület elnöke pénteken. Most ünnepélyes keretek között azt jelentették be, hogy a Kettős-Körösön Békéstől a Hármas-Körösön Kunszentmártonig pontszerű fejlesztések elvégzéséhez nyújtanak be pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, és reménykednek abban, hogy a VM illetékesei támogatásra méltónak találják terveiket.

Szarvast és Békésszentandrást a Körös-szögi Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. képviseli a konzorciumban. A beruházás célja a Szarvas–Békésszentandrási Körös-holtág mintegy 30 km-es teljes szakaszának bekapcsolása a Hármas-Körös vízitúra útvonalába. A szarvasi és békésszentandrási végein levő szivornyáknál 2-2 db csónak kikötésre alkalmas fix és mobil móló kialakítása történne meg, a Kacsató partján, a városi strand mellett a már meglévő mólót felújítanák, csónak kikötési lehetőséget, WC-ket és zuhanyzó kialakítását tervezik, valamint szilárd burkolat, keményfa rögzített asztalok, padok (részben lefedve) kerülnének telepítésre.

Amennyiben a VM áldását adná a projektre, a beruházást a 2014-es szezonkezdésre át is adnák. A partnerségi megállapodást a sajtótájékoztató keretében írták alá. Békés várost polgármestere, Izsó Gábor, Kunszentmártont szintén első embere, dr. Czuczi Mihály, valamint a civil szervezetek képviselték. Szarvas színeiben Hodálik Pál és Hamzáné Szécsi Ágnes, a Körös-szögi Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője írta alá megállapodást.

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/131109hodalik.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Biomok, hexuronsav, tiroxin, szürkeállomány

Hírek

Tóth Patrik (középen) Tóth Patrik (középen)

Németországban versenyzett Patrik

Hírek

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Harmincöt babafát ültettek Békésszentandráson

Békésszentandrás

Prima Primissima az óvodapedagógus szakon, avagy ki a legkiválóbb az óvodapedagógus-jelöltek között?

Hírek

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect