in , , , ,

Szarvasnak meggyűlt a baja a szomszédokkal

A középmezőnyben egymást kerülgető két szomszéd csapott össze vasárnap a csabacsűdi stadionban. A szomszédvárak mérkőzésén mindig nagy küzdelem várható. Nem történt ez másképp vasárnap délután sem, amikor a Csabacsűd SE a Szarvasi FC-t fogadta otthonában.

A Csabacsűd már a 13. percben megszerezhette volna a vezetést, de nem egy ilyen egyszerű koreográfia volt erre a napra megírva. Az első félidőben talán a Szarvasi FC veszélyeztette többet a hazaiak kapuját, de vagy erőtlen hazaadásszerű labda ment a csűdi kapu felé, vagy ha megvolt az erő, akkor az irányzékkal volt komoly baj. Aztán a 43. percben Moldván Krisztián felé szállt a labda. A szarvasi csatárnak volt ideje –és lélekjelenléte– megnézni, hova fejeljen. A hálóba. 0:1. A szarvasi kívánságok szerint itt akár le is fújhatták volna a mérkőzést.

A második félidőt úgy folytatták Rétes Pál edző fiai, ahogy abbahagyták az elsőt. A bibi ott volt, hogy a csabacsűdiek viszont úgy jöttek ki, mintha az első félidő meg sem történt volna, és egy teljesen új mérkőzést kezdenének pihenten, tiszta lappal. Igazán érdekes lenne tudni, hogy mit tesz Balázs István edző, mi történik a félidőben az öltözőben, amikor bukóval mennek be a csabacsűdiek!

Az biztos, hogy nem hajlandók észre venni a Csabacsűd SE otthonába érkező vendégcsapatok, hogy jelenlegi csűdi csapatot nem lehet megverni egy félidő alatt. Most sem lehetett. A első félidőben a játékvezetés elvett egy gólt a házigazdáktól. A sporik Virág Imre kezét látták a labda útját egyengetni a háló felé. Virág nem szívta mellre a vitatható –és vitatott– döntést. A 63. és 65. percben egy-egy góllal bocsánatot kért a csapattársaktól és a szurkolóktól, és ezzel be is állította a végeredményt. A Szarvasi FC-nek meggyűlt a baja a szomszédokkal. Csabacsűdön pont egy szentandrási tett pontot a három pont sorsára.

Vannak szebb focit játszó falusi válogatottak a Csabacsűd SE-nél, de azt, ahogy 90 percen át kiszolgálják a szurkolóikat, kevés csapat csinálja ma lelkiismeretesebben Magyarországon. Valahol ez lehet a kulcsa a nézők magyar focihoz való visszacsábításának, majd utána jöhetnének a stadionok is.

Csabacsűd SE–Szarvasi FC 2–1 (0–1)

Csabacsűdi SE kezdők: Harman József Ákos, Kis Mátyás, Borgulya Tamás, Szilágyi Dániel, Gombár Attila, Sonkoly Lajos, Petykó Adrián, Varga Tamás (87″ Szilágyi Balázs), Virág Imre, Sajben Gábor (67″ Kasnyik Dávid), Bakró Géza Attila. Nem kapott játéklehetőséget: Nagy Zoltán és András Attila Xavér

Kispad: Balázs István Gábor vezetőedző, Hajdu István gyúró

Szarvasi FC kezdők: Kiri Mihály, Szappanos Kristóf, Darida Norbert, Benczúr Norbert, Kovács Sándor, Furár Róbert Tibor, Nagy Roland Márió, László Viktor, Moldván Krisztián, Herkó Ákos, Lós István. Nem kapott játéklehetőséget: Pajkó Péter Attila, Enabulele Stanley Esemuede, Bogdán Péter.

Kispad: Rétes Pál edző, Rohony Gábor technikai vezető, Pribelszki Pál gyúró, Klimaj Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Városközpont-rehab: jön a tél, készülődnek a leállásra

Díszfákat kapott a szentandrási önkormányzat