Connect with us

Hírek

Megmenekül a Turul Mozi

Mint korábban megírtuk, technikai okok miatt kétségessé vált a szarvasi Turul Mozi jövője. Most azonban jó hírrel szolgálhatunk: megvan a pénz a digitális technika megvásárlására, így hamarosan Szarvason is az elsők között láthatjuk a legjobb premier filmeket.

A problémát az okozta, hogy idén január óta majdnem teljesen megszűnt a 35 milliméteres celluloid filmek forgalmazása. Az új filmeket már csak digitális adathordozón kínálták a forgalmazók. A szarvasi mozi azonban (az ország számos más filmszínházához hasonlóan) nem rendelkezik a digitális filmek vetítéséhez szükséges szerverrel és projektorral. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a digitális fejlesztéshez szükséges támogatásra. A pályázat nyert, a támogatás összege 10 millió forint. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyébként 100 millió forintos pályázati keretet osztott szét tíz hazai mozi között.

Décsei Mónika, a Cervinus Teátrum rendezvényház-vezetője kérdésünkre elmondta: kezdeményezik az art mozivá minősítést. Ha a minősítés megtörténik (nem tudni pontosan, hogy ez hány hetet vesz igénybe), akkor lehetőség nyílik a digitális technika megvásárlására, s ezzel a mozi minőségi megújítására. Hamarosan tehát Szarvason is az elsők között láthatjuk a premier filmeket.

Az eddigi tapasztalatok szerint azokban a mozikban, ahol bevezették a digitális technikát, ugrásszerűen megnőtt a nézőszám. Bízunk benne, hogy a Turul Moziban is így lesz.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva) Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

Hírek

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva) Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok

Hírek

Hét szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn

Hírek

Dr. Lipcsei Imre Dr. Lipcsei Imre

Húsvét üzenete: A legmélyebbről is fel lehet emelkedni

Hírek

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect