Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Hírek

A mesék meséje

A magyar nyelv napján, november 13-án vehette át Huszárik Nelli a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium negyedikes tanulója Veres Krisztinától a békéscsabai Meseház vezetőjétől azt az elismerő oklevelet, melyből kiderül, hogy Nelli rendkívüli és különleges történetet vetett papírra.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Meseház arra kérte a gyermekeket, hogy öntsék írott formába a képzeletüket és az „állandó lakókról” írjanak történeteket, legendákat, regéket, csodás és életszerű mesetörténeteket. A „lakók” A békéscsabai Meseház berkein belül laknak, de a mesékben élnek. Ők Schéner Mihály művész érdekes és sokat mondó, fantáziát megmozgató mesefigurái.

Ezen a meseszép napon a meseszobában a mesetrónon olvashatta fel a csodákra fogékony gyermekközönségének a nyertes művét néhány díjazott, így Nelli is. A 3. és 4. osztályos gyermekek 40 pályamunkát küldtek be a megye, sőt az ország több pontjáról. A beküldött 40 pályamunkából 10-et díjazott a szakértő zsűri.

A gyermekmunkákban megjelenő, fába faragott lények mint például a Viráglányok, a Mákgubófejű Kakashuszár, a Krumplinyomó Huszár, Butélia Asszonyság, Nyanyicska, a Töksi Királyok, Görgő Gergő, a Savanyú Uborkakirály, az Édes Dinnyekirály és társaik elnevezése, színes külleme hozta lendületbe és aktivizálta a gyermekek meseíró tehetségét, hogy schéneri gondolat alapján, a mesék által „kezünkbe vehessük a szívünk szerint valót”.

– Maya –

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Hirdetmény a téli rezsicsökkentési támogatásról

Közérdekű közlemények

Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Polák Ferenc karakterszerepben is jól érzi magát

Cervinus Teátrum

Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László) Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László)

Hó, hideg és fagyos szél

Hírek

Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán) Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

Két jó csapat találkozóján a döntőben maradtak alul U-11-eseink

Hírek

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!