in , ,

A mesék meséje

A magyar nyelv napján, november 13-án vehette át Huszárik Nelli a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium negyedikes tanulója Veres Krisztinától a békéscsabai Meseház vezetőjétől azt az elismerő oklevelet, melyből kiderül, hogy Nelli rendkívüli és különleges történetet vetett papírra.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Meseház arra kérte a gyermekeket, hogy öntsék írott formába a képzeletüket és az „állandó lakókról” írjanak történeteket, legendákat, regéket, csodás és életszerű mesetörténeteket. A „lakók” A békéscsabai Meseház berkein belül laknak, de a mesékben élnek. Ők Schéner Mihály művész érdekes és sokat mondó, fantáziát megmozgató mesefigurái.

Ezen a meseszép napon a meseszobában a mesetrónon olvashatta fel a csodákra fogékony gyermekközönségének a nyertes művét néhány díjazott, így Nelli is. A 3. és 4. osztályos gyermekek 40 pályamunkát küldtek be a megye, sőt az ország több pontjáról. A beküldött 40 pályamunkából 10-et díjazott a szakértő zsűri.

A gyermekmunkákban megjelenő, fába faragott lények mint például a Viráglányok, a Mákgubófejű Kakashuszár, a Krumplinyomó Huszár, Butélia Asszonyság, Nyanyicska, a Töksi Királyok, Görgő Gergő, a Savanyú Uborkakirály, az Édes Dinnyekirály és társaik elnevezése, színes külleme hozta lendületbe és aktivizálta a gyermekek meseíró tehetségét, hogy schéneri gondolat alapján, a mesék által „kezünkbe vehessük a szívünk szerint valót”.

– Maya –

Igazságosan megosztoztak a pontokon

Újjászületett a műkedvelő színjátszás Szentandráson