Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Hírek

Háromezren kapnak egészségkártyát és néggyel többen vigyáznak majd a közbiztonságra

A szarvasi képviselő-testület

Eskütétellel kezdődött a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülése. Dr. Váriné Domán Gabriellát az ifjúsági és sportbizottság külsős tagjává választották, ő tette le ünnepélyesen az esküt.

Dr. Váriné Domán Gabriella

Dr. Váriné Domán Gabriella

Az ülésen több mint negyven napirendi pontot és bejelentést tárgyaltak. Döntöttek egyebek mellett arról, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel. A szervezet régiós vezetője, Körmendi Erzsébet részletesen ismertette elképzeléseiket. A megkötendő megállapodás értelmében a város és az egyesület a jövőben még jobban igyekszik összehangolni tevékenységét a szociális feladatok együttes megoldása érdekében.

Körmendi Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetője

Körmendi Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetője

Határoztak arról is, hogy januártól változatlanok maradnak a piaci és vásári díjtételek. Keresik a megoldást arra, hogy a téli időszakban hogyan szüntessék meg a piacon a huzatot, amelyre az árusok és a vevők egyaránt panaszkodnak.

Csatlakozik a város a Dr. Card Önkormányzati Egészségkártya Programhoz. Ennek értelmében első ütemben a szarvasi lakosság csaknem 20 százaléka, 3 ezer ember kaphat olyan egészségkártyát, amely tartalmazza a betegségére és a szedett gyógyszerekre vonatkozó legfontosabb információkat. Ennek a kártyának rosszullétek esetében lehet különös jelentősége, mert életmentő információkat adhat a mentősöknek, illetve a kórháznak. Az első háromezer kártya költségét az önkormányzat fedezi. Azt, hogy kik kerülhetnek be ebbe a körbe, a háziorvosokkal közösen döntik majd el. Később, a vállalkozások, cégek bevonásával többen is hozzájuthatnak az egészségkártyához.

A város közbiztonságának növelése érdekében döntés született arról, hogy a jövőben négy fővel bővül azoknak a köre, akik a rendre vigyáznak. A közmunkások közül választják ki az alkalmas embereket, akiknek az lesz a feladatuk, hogy járják az utcákat, s figyeljék, nem történik-e olyasmi, ami veszélyes lehet a közrendre és a közbiztonságra. Ha ilyet látnak, azonnal jelzik a rendőrségnek.

Határoztak arról, hogy a közterület-használati díjak sem emelkednek jövőre. A testület köszönettel elfogadta az Integrál Építő Zrt. közérdekű felajánlását. Ennek értelmében az Integrál 1,2 millió forintos költséggel sófalat épít a zöldpázsiti óvodában.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Hirdetmény a téli rezsicsökkentési támogatásról

Közérdekű közlemények

Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Polák Ferenc karakterszerepben is jól érzi magát

Cervinus Teátrum

Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László) Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László)

Hó, hideg és fagyos szél

Hírek

Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán) Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

Két jó csapat találkozóján a döntőben maradtak alul U-11-eseink

Hírek

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!