Connect with us

Subscribe

Békésszentandrás

Újjászületett a műkedvelő színjátszás Szentandráson

Újjászületett a műkedvelő színjátszás Szentandráson

Október eleje óta lázasan folynak a próbák a békésszentandrási Körös Művelődési Házban. A nemrég megalakult Gődény Színkör tagjai készülnek egy zenés történelmi képsor András-napi bemutatójára.

– Településünkön komoly hagyományai vannak a műkedvelő színjátszásnak. Annak idején az én szüleim is szerepeltek különböző darabokban – mondta Bődi Mária, a november 30-án bemutatásra kerülő „Magyar csillagok” című zenés történelmi képsor írója és rendezője.

A Gődény Színkör (a hosszú „ő” nem elírás, hanem Szentandrás egykori külterületi részének, a Gődénynek a nevét őrzi) tagjai között van állatorvos, polgármesteri hivatali dolgozó, önkormányzati képviselő, védőnő és egyéb foglalkozások képviselői is. Egy azonban közös bennük: mindannyian álltak már színpadon valamilyen rendezvényen.

– A mű az 1600-as évekbe kalauzolja vissza a nézőket. Hat képben mutatjuk be egy törökverő nemes, Szapáry Péter életének egy szakaszát. Szapáryt dr. Kanti Attila állatorvos, feleségét, Zsófia nagyasszonyt pedig dr. Kantiné Szín Mária alakítja, azaz a valóságban is egy házaspár jeleníti meg a két főszereplőt. A további szerepekben Bagi Erikát, ifj. Virág Sándort, Hévízi Róbertet, Nemcsényi Zsoltot, Vitéz Szécsi Mátyás Pált, Kis Gergelyt, Kiss Istvánt, Nemcsényi Dórát, Turna-Barát Tamást és Bődi Etelkát láthatjuk – sorolta a részleteket Bődi Mária.

A bemutatóhoz a korhű ruhákat a Jókai Színháztól kölcsönzik majd, kedvezményes bérleti díjért. Az előadás költségeihez a Békésszentandrás Kulturális Fejlődéséért Alapítvány nyújt anyagi támogatást. A kultúrház pedig egy projektort biztosított ahhoz, hogy a darab még sikeresebb lehessen.

Az előadás egyik próbájára szerdán este mi is ellátogattunk. Ott a szereplők közül többen hangsúlyozták: a színkörnek igazi közösségformáló ereje van, ezért bíznak abban, hogy a jövőben más darabokat is színre visznek majd. Arról, hogy a produkció milyen színvonalú, mindenki személyesen is meggyőződhet november 30-án, az András-napi rendezvények keretében.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A horgászok fele még nem igényelte a januártól kötelező plasztikkártyát

Békésszentandrás

Szécsi Mátyás és Benedek Erika (Fotó: Hegedűs Éva) Szécsi Mátyás és Benedek Erika (Fotó: Hegedűs Éva)

A doni üzenet: Tiszteld az ember méltóságát!

Békésszentandrás

Ingyen ölelés és sok-sok ajándék a hetedik szeretetnapon

Békésszentandrás

1,1 milliárd Ft-ból bővítik a békésszentandrási szennyvíztelepet

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!