in

A Székely Szakképző Iskola felhívása

Kedves pályaválasztás előtt álló nyolcadikos tanulók!

Bizonyára sokat gondoltok arra, hogy hamarosan vége az általános iskolai tanulásnak, de a ballagás előtt még fontos döntést kell hoznotok arról, hogy hol folytatjátok a továbbtanulást.

Mi segítünk dönteni!

Ismét ezzel a jelmondattal rendeztük meg november 15-én intézményünkben, a Székely Szakképző Iskolában az első nyílt napunkat, ahová a végzős nyolcadikos diákokat vártuk. Érkeztek is nagy számban az érdeklődők, nem csak Szarvasról, hanem a környező településékről és jóval távolabbról is.

Az általános tájékoztatón Kohut Andrásné intézményvezető asszony minden lényeges szempontra felhívta a figyelmet, amelyek segíthetik a helyes döntés meghozatalát. Részletesen szólt a képzéseinkről és az iskolaválasztás komoly felelősségéről. Többen igénybe vették a személyes érdeklődést, beszélgetést is.

Az iskola aulájában szakmacsoportok bemutatkozó kiállításán találkozhattak a pályaválasztók a különféle szakmák diákmunkáival. A Kollégiumunk is prezentálta a távolabb lakó diákok számára a bentlakás lehetőségeit. A külföldi intézményi kapcsolatokat is lehetett tanulmányozni, amelyek a szakmai idegen nyelvi és a gyakorlati képzést erősítik.

Az iskola mind három épületének minden képzési területére benézhettek az érdeklődő tanulók és szüleik. A nyílt órákon a közismereti tantárgyak mellett jelentős teret kapott a szakmai kabinetekben, tanműhelyekben, tanirodában, tanétteremben, tankonyhán folyó gyakorlatorientált képzés bemutatása. Erre az alkalomra jelentettük meg a Görcs nevű Diákönkormányzati lapunkat Pályaválasztási melléklettel, ami még több információt tartalmaz az iskolánk életéről. Szórólapjainkat kiosztottuk, hogy azzal is segítsük a képzési ajánlatainkat áttanulmányozni.

December 7-én is rendezünk nyílt napot, amikor további lehetőség lesz az iskolánkban folyó oktatást, felkészülést megismerni. Reméljük, sokan választanak az képzéseink közül, és újra találkozunk velük a következő tanév kezdetekor.

Bakulya Anna

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/131123szekely.

Luna, Sandra és többiek- gazdára váró kutyák Szarvason

Miért jók a kakaókoncertek?