Connect with us

Hírek

Luna, Sandra és többiek- gazdára váró kutyák Szarvason

Árnyék tesó

Ismét szeretnénk néhány gazdátlan kutyát a kutyabarátok és a leendő gazdik figyelmébe ajánlani. Sajnos, a gyepmesteri telepre egyre több kölyök kutya is bekerül, akiknek sorsa így már alig néhány hónappal megszületésük után, szinte kilátástalanná válik. Épp ezért, hogy ne legyen még több árva, kidobott kutya, nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a kutyák ivartalanításának fontosságát.

Árnyék tesók – azért kapták ezt a nevet, mert azóta egy sötét helyiségbe vannak bezárva, mióta a “gazdájuk” kihozta őket egy dobozban. Rettegnek mindentől és mindenkitől, ami teljességgel érthető. Spániel és beagle keverékek, bizonyára kedves és szép kutyusok lennének, ha lenne alkalmuk kibontakozni… Lakásban és kertes házban is remekül tarthatók, de türelmes gazdik jelentkezését várjuk, akik kivárnák, amíg ezek a rettegő kis lelkek megbíznak majd bennük – ez időbe telhet…

Terry, a terrier keverék a testvérekkel együtt került be, most velük együtt tengeti napjait. Terry-t „gazdája” hozta ki, testvérével együtt. Mivel a család sírt értük, később a testvéréért visszajött, Terry-t azonban kint hagyta. Terry úgy tűnik, védelmezi az Árnyék tesókat, valószínűleg másik kutya mellett is jól érezné magát. Fajtájából és méretéből adódóan akár lakásban is tartható, bár ez esetben biztosítani kell számára a megfelelő mennyiségű mozgást.

Oli- Elképesztő energia van benne, s, ha nem egy pár négyzetméteres kennelben élne, hanem egy nagy kertben, akkor mindezzel semmi probléma nem lenne. Imád sétálni, fegyelmezhető, okos kutya.

Pezsgő – fiatalka, nyolc hónap körüli labrador-jellegű kutyus. Rettentően rosszul tűri a bezártságot ezen a pár négyzetméteren – hiszen vadászkutya, mozgásra, apportírozásra tenyésztették az őseit. Pórázt, nyakörvet sosem látott, de hamar belejött. Fajtájához illően értelmes, nyüzsgős, pezsgős, mondhatni… Mindenképpen kertes házba, de lehetőség szerint – mivel valószínűleg labrador keverék – baromfiak mellé nem ajánljuk.

Luna nyakörvesen kóborolt a Spar környékén, egy ideig kerestük gazdiját. Mivel azonban senki nem ment érte, végül befogták, és a telepre került. Kedves kislány, bújós, ketrectársaival is jól kijön. Luna sétálni is nagyon szeret, engedelmes, szelíd kislány, nem húz, nem rakoncátlankodik. Bármilyen kertben kedves társa lenne egy gazdinak, második kutyának is bátran vállalható, akár idősödő, kevésbé aktív gazdi mellett is jól beilleszkedne.

Sandra- ő már régen kint lakik a telepen, ami érthetetlen, hiszen nagyon kedves kislányka. Kissé hajlamos a hisztire, de megfelelő foglalkozás mellett gyorsan összeszedi magát, és már egy rövid sétáért is nagyon hálás tud lenni. Meglehetősen jól kijön a többi kutyával, túlzott nyüzsgése valószínűleg megfelelő tartás mellett hamar elmúlna.

További információ:

Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület

Dr. Kozák Réka 06/30-323-5474

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán) A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán)

A Korona gólzáporral húzott el az élbolyból

Sport

Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán) Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán)

A magyar kultúra napja a Cervinusban

Cervinus Teátrum

Érdemes-e szlovák nyelvet tanulni?

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect