Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Hírek

Szarvasi szlovák népdalok a Pilisben

Kétszáz ajakról zengett egyszerre a közös nyitány, kétszáz hagyományőrző, énekelni tudó és akaró lépett szombaton színpadra Pilisszentkereszten, ahonnan ARANY minősítéssel tért haza a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium énekkara Sindel Csilla karvezetése mellett. A magyarországi szlovák népdalok ünnepnapján, azaz november 16-án tartotta közös szervezésben a KÓTA – Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Országos Szövetsége, valamint a Pilisszentkeresztért Kulturális Egyesület az országos szlovák nemzetiségi népzenei minősítő seregszemlét, ahol az ország 23 szlovák nemzetiségi dal-és pávaköre, egyházi énekkara, gyermek-és ifjúsági népdalkórusa, szólistája, népzenésze és népzenei együttese jelent meg. A minősítő folklórfesztivál az 1150. jubileumi Szent Ciril és Metód emlékév, valamint a 20 esztendeje fennálló Szlovák Állam s a békés jószomszédi viszony tiszteletére került megrendezésre a Pilisi Szlovákok Központjában. A szarvasi szlovák iskolát képviselő 35 fős énekkar, mely szeptembertől sok új taggal büszkélkedhet és a citerakíséret Galát János citeraoktatóval együtt, már hetekkel korábban megkezdte a lelkes felkészülést a rangos versenyre. Énekkari próbák, szövegtanulás, szabadidőben is gyakorlás, alázat és elhivatottság vezette a kórust arra az arannyal szegélyezett pilisi útra, melyet fővédnökségével tisztelt meg Rastislav Káčer, Szlovákia magyarországi nagykövete is.

Az autentikus szarvasi szlovák népdalok aranyat érnek, nem csak a szakértő zsűri számára, de a Szarvason, a megyében és az országban élő szlovákság számára is, akik ápolják elődeink szellemi kultúráját.

– Maya –

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Hirdetmény a téli rezsicsökkentési támogatásról

Közérdekű közlemények

Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Polák Ferenc karakterszerepben is jól érzi magát

Cervinus Teátrum

Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László) Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László)

Hó, hideg és fagyos szél

Hírek

Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán) Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

Két jó csapat találkozóján a döntőben maradtak alul U-11-eseink

Hírek

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!