in ,

Harminchárom erdei köbméter fát osztanak szét Csabacsűdön

December 2-13. között adhatják be szociális tűzifa iránti igényüket a polgármesteri hivatalban a csabacsűdi lakosok. Azt, hogy ki mennyit kap majd, nem lehet előre tudni.

Tény azonban, hogy Csabacsűd valamilyen okból kifolyólag a többi Békés megyei településhez viszonyítva nagyon kevés támogatást – mindössze 495 300 forintot – kapott erre a célra. A szociális tűzifa-pályázat keretében 41 megyénkbeli település nyert, köztük olyanok is vannak, amelynek több mint 5 millió forintot ítéltek meg (Zsadány és Sarkadkeresztúr). A legkevesebbet Csabaszabadi kapta, hátulról a második helyen pedig Csabacsűd szerepel.

A képviselő-testület döntése alapján azon lakosok nyújthatnak be igényt tűzifára, akiknek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem 42 750 forintnál alacsonyabb. Az említett pályázati összeghez önkormányzati önerőt is hozzá kell tenni, így 33 erdei köbméter (kb. 330 mázsa) fa megvásárlására nyílik lehetőség. Ezt osztják majd szét tehát az igénylők között.

A szociális tűzifa-pályázaton Békésszentandrás is nyert támogatást, több mint 1,8 millió forintot. Ott mintegy 2300 mázsa fát tudnak majd szétosztani.

Fontos információ, hogy a fára még várni kell. A döntés ugyan már megszületett, de az önkormányzatok a tavalyi évhez hasonlóan idén is várhatóan csak jóval később, a jövő évben jutnak majd hozzá a tüzelőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az ünnep lényege nem a karácsonyi leárazásokban rejlik

Küzdésből jeles!