in , ,

Szalagavató a Vajdában: még egy kicsit a védőernyő alatt maradnak, aztán rohanás

Vajdás szalagavató

Vidám műsorral kezdték meg az iskolájuktól való búcsúzást a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzősei. Ők még világi gimnáziumban kezdték a tanulmányaikat, de félidőben egyházi fenntartás alá került az iskola, így evangélikus gimnáziumban fejezik be a tanulmányaikat.

A felhőtlen diákéveknek vége. Pontosabban azoknak mér régen vége van, mert már a mai iskolák sem olyanok, mint a mostani diákok szüleinek volt. Annak idején a középiskola még inkább inkubátorház volt, mint gladiátorképző. Az idők változnak. Aki megértette és időben időt és szorgalmat fektetett a jövőjébe, nagyobb eséllyel jut közelebb az álmaihoz, szólt a szülői propaganda. Sajnos a szerencsének legalább akkora szerepe lesz, mint a tanulásba befektetett óráknak, de ezt ne áruljuk el nekik.

Az idén a Vajdában három osztály végzett. A kis létszám ellenére a szülők, nagyszülők megtöltötték az Alkotmány utcai csarnokot. Az iskola és az egyház mellett a városvezetés is eljött a gálára. Kitajkáné Szántai Mária igazgató és Lázár Zsolt esperes mellett Babák Mihály polgármester is üdvözölte a diákokat.

A program két fő attrakciója a végzősök keringője, ill. az osztályok műsora volt. Az est folyamán felléptek még az iskola chovános hegedűsei, ill. a vajdás énekkar is.

Vélemény, hozzászólás?

Hulladékgyűjtés: szemléletváltásra van szükség

Vállalkozók napja: jubileumi díjat kapott a szarvasi Integrál Építő Zrt.