in ,

Városrehabilitáció: bőven akadnak hibák

Szarvas, Kossuth utca

Egyelőre nincs sok változás a városközpont rehabilitációjával kapcsolatos kivitelezési munkálatokban – derült ki Hodálik Pál alpolgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján.

A Kossuth utcának a Béke és a Deák utca közötti szakaszát már korábban megnyitották a forgalom előtt. Kérik, hogy mindenki fokozottan figyelje a kihelyezett közlekedési táblákat és tartsa be a sebességre vonatkozó korlátozásokat. Figyeljenek arra is, hogy ezen a szakaszon több helyen is munkálatok folynak: a piacnál csobogót, a fürdő előtt és a Deák Ferenc utcai csomópontnál virágágyásokat építenek. A művelődési ház mögötti parkolóba ismét a régi rend szerint, azaz a Kossuth utcáról lehet behajtani.

A hét közepén a Deák Ferenc utcát teljes hosszában és szélességében átadják az autósforgalomnak. Itt is azt kérik, hogy vegyék figyelembe a forgalmi rendet szabályozó táblákat.

Hodálik Pál szólt arról is, hogy a bejárás során számtalan hibát feltártak. Nem megfelelő módon alakították ki például a Kossuth és a Béke utca kereszteződésében a gyalogátkelőhelyet. Több helyen rosszul, hullámosan rakták le a térköveket. Kérték a hibák kijavítását, s a lakosságot továbbra is arra kérik, hogy jelezzék a polgármesteri hivatal felé az általuk észlelt hibákat.

Felhívták a kivitelezők figyelmét arra, hogy azokat a területeket, ahol munka folyik, jól zárják el korlátokkal, szalagokkal, nehogy balesetek történjenek.

Amint az az egy héttel korábbi sajtótájékoztatón elhangzott, az önkormányzat 90 napot adott a munkálatok elvégzésére a kivitelezőnek a termállal nem érintett területeken. Azokon a napokon, amikor nem tudnak dolgozni, akadályközlést kötelesek jelezni az önkormányzat felé. Ez rendszeresen meg is történik, de vannak olyan esetek, amikor a város az akadályközlést nem tudja elfogadni. Ilyen például a Szabadság utcai járdaépítés (a Deák és a Béke utca közötti szakaszon), melyet sem az időjárás, sem más tényezők nem hátráltatnak, így az akadályközlést nem fogadták el, ketyeg a 90 nap.

Vélemény, hozzászólás?

Jó munkát végeztek a csabacsűdi szlovákok

Úri asszony sors