in , ,

Tavasszal meglátjuk, milyenek a kínai vadkörték

Lezárult az a projekt, melynek keretében a Városszépítő Egyesület és a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete fákat, cserjéket ültetett a Deák Ferenc utcán. Az esemény záró rendezvényét pénteken a helyszínen tartották.

A megjelenteket dr. Váradi Lászlóné, a városszépítők elnöke köszöntötte. Mint mondta, nagy örömöt jelent számára, hogy nem csak a városközpont zöld felületeit tudták növelni, hanem a Liszt Ferenc utca mellett is létrehozhattak egy közparkot. Munkájukat a nagycsaládosok, az Aranykor Nyugdíjas Egyesület tagjai, valamint a környéken lakók is segítették.

Összesen 400 darab fát és cserjét ültettek el, 1 millió 870 ezer forint összköltséggel. A munkálatokban segítséget nyújtott a Komép Városgazdálkodási Kft. A Deák Ferenc utcán a két sáv közé kínai vadkörtefákat ültettek. Ilyen fák eddig még nem voltak a városban, tavasszal meglátjuk majd, milyenek, ha kizöldellnek.

A projekt másik eleme a köztéri hulladékgyűjtés volt. Ennek keretében 4 köbméternyi kommunális és 7 köbméternyi zöldhulladékot gyűjtöttek össze. A két projektelem együttes bekerülési költsége 2,2 millió forint.

Az önkormányzat nevében Babák Mihály polgármester köszönte meg a civileknek azt, hogy közreműködtek a város szebbé, zöldebbé tételében.

Vélemény, hozzászólás?

Madáretetés: a karvalytól is óvjuk az apró énekeseket!

24 óra a medencében