in , ,

Vajdások adventi látogatása Bécsben

Adventi vásár Bécsben

A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban már hagyomány, hogy minden évben Advent idején ellátogatunk Bécsbe.

November 30-án hajnalban indult útnak egy busznyi gyerek, hogy részese lehessen ennek a csodának. A karácsonyi dalok hallgatása és az adventi sütemények illata meghozta mindannyiunk kedvét, hangulatát.

Fél órás séta után beértünk a belvárosba, ahol megcsodálhattuk a frissen felújított Stephansdomot. A sétáló utca forgatagában korhű ruhákba öltözött emberek hívogattak bennünket a Habsburgok volt lakhelyéül szolgáló kastélyba. Egy közös kép elkészítése után mindenki elvegyülhetett a forgatagban.

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A karácsonyi pékségek és a forró puncs, a sült gesztenye illata előkarácsonyi hangulatot keltett.

A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. A környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. A gyermekek számára különösen gazdag itt a kínálat.

Innen nem messze található a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum közötti Maria-Theresien-Platzon a karácsonyi falu. Itt az adventi időszakban több mint 70 stand szolgál hagyományos kézműves alkotásokkal és eredeti ajándékötletekkel. Voltak itt kézzel készített csokoládék, illatozó karácsonyi díszek, házi készítésű kozmetikumok, óriási üveggömbök, hógömbök. Természetesen Bécsben járva elengedhetetlen a forralt bor és a Bratwurst megkóstolása.

Fáradtan, de élményekkel gazdagon indultunk haza.

Jövőre ismét ellátogatunk advent idején Bécsbe ☺

9.B osztály tanulói

A piros mamusztól a sós szaloncukorig – ünnepvárás a csabacsűdi idősek otthonában

Hársliget Óvodások rajzai díszítik a Coop ABC-t