Connect with us

Hírek

Magyar Teátrumi Díjat kapott Csasztvan Béla, a Cervinus Teátrum színpadmestere

Casztvan Béla átveszi a díjat

„A színpadmester az, akinek a színpaddal kapcsolatos problémákat meg kell oldania és Béla az a színpadmester, aki ezeket a sokszor megoldhatatlannak tűnő problémákat mesterként és emberként egyaránt meg is oldja.” Ezekkel a szavakkal ajánlotta a Magyar Teátrum Díjasok közé Rubold Ödön, Jászai –díjas művész a szarvasi Cervinus Teátrum színpadmesterét.

Az elismerést 2013-ban immár negyedik alkalommal adták át a színházi háttérszakmák képviselőinek. A díjnak komoly rangja és presztizse alakult ki az elmúlt évek során, a szakmai szleng csak aranycsapágyasoknak hívja azokat, akik elnyeri ezen kitüntető címet. A Magyar Teátrumi Társaság ezzel a díjjal szeretne köszönetet mondani azoknak, akik segítik munkájukat. Több mint 80 színházi szakma, ezernél több képviselője közül emeli ki a legjobbakat. A nominálás, két állami díjjal kitüntetett neves művész jelölése, illetve az adott színház társulatának véleményét is megformáló igazgató döntése alapján történik. A zsűri döntése alapján december 18-án a békéscsabai Jókai Színházban a díjátadó gálaesten újabb hat szakember érdemelte ki a díjat és került a Magyar Teátrum díjasai közé.

Csasztvan Bélának a Nemzetiségi Különdíjat Ráckevei Anna Jászai-díjas színművésznő, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója, és Venczel Valentin az Újvidéki Színház igazgatója nyújtotta át. Csasztva Béla a szarvasi szlovák nemzetiségi színház a Cervinus Teátrum színpadmestere, immár 25 éve elkötelezett szakember. A színpad-technika világában számára nincs ismeretlen terület: legyen az hangtechnika, fénytechnika, szcenikai munka, díszletépítés vagy kellékezés, színházi előadás, koncert vagy táncszínházi, kőszínházban vagy szabadtéren. Sokoldalúsága és ezekben a munkákban való gyakorlati jártassága stabil hátteret, biztonságot és bizalommal teli alkotói légkört teremt a művészek számára.

Gombár Hajni

A kép forrása: jokaiszinhaz.hu, fotó Ignácz Bence / A-team

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva) Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)

Harminchatórás maratonnal rázta fel az országot Dobrev Klára

Hírek

Bozó László (Fotó: Babák Zoltán) Bozó László (Fotó: Babák Zoltán)

Egészhetes programsorozattal várja az érdeklődőket Körös-Maros Nemzeti Park

Hírek

Hirdetés

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect