Connect with us

Csabacsűd

Elkezdődött a szociális tűzifaosztás Csabacsűdön

A tegnapi nap folyamán házhoz szállították az első kocsinyi kemény fát Csabacsűdön. A rakomány Kis Albert Erzsébethez érkezett Molnár József polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő kíséretében. Kis Albert Erzsébet elmondta, hogy három gyerek mellett nagyon jól jön, hogy a gázfűtésre rá tudnak segíteni a támogatás által.

Ahogy azt Molnár József kérdésünkre elmondta, az önkormányzat 70 köbméternyi kemény lombos fára pályázott, amiből 33 köbmétert ítélt meg a helyi önkormányzatokért felelős miniszter. Szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásért a 2013. január-március hónapokban lakásfenntartási támogatásban részesülők számának átlaga alapján ellátottanként lehetett pályázni, és legfeljebb 2 köbméternyi kemény lombos tűzifa mennyiséget igényelhettek a települési önkormányzatok. Békés megyében lágy lombos tűzifa igénylésére is volt lehetőség 3 köbméter ellátott mértékben.

A csabacsűdi önkormányzat 496311 forintnyi támogatást nyert el, amihez 196 ezer forintnyi önerőt kell biztosítani. A támogatásban a testület keddi döntésének értelmében 51 család részesült. Ők 0,3 köbmétertől másfél köbméterig kapnak a szociális tűzifa programból.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Folytatódtak az adócsökkentések a 2019-es évben is

Hírek

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Összeállt Csabacsűd éves programterve

Csabacsűd

Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva)

Megkezdte éves munkáját a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat

Csabacsűd

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect