Connect with us

Békésszentandrás

Gyöngyösi Márton: legfontosabb a munkahelyteremtés

Gyöngyösi Márton és Samu Tamás Gergő

Bemutatkozó fórumot tartott a Jobbik a Cervinus Teátrumban. Az estét Gajdos Attila jobbikos önkormányzati képviselő vezette le, aki bemutatta Samu Tamás Gergőt, a párt választókerületi jelöltjét. Samu Tamás Gergő 27 éves, politológia szakon szerzett diplomát, jelenleg közgazdaságtant tanul, és egy évig már volt parlamenti képviselő. Jelenleg a megyei közgyűlés tagja. Gyöngyösi Márton, az est fő vendége közgazdász és politológus, korábban adótanácsadóként dolgozott, jelenleg pedig az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke, és a Jobbik Külügyi Kabinetének vezetője.

A képviselőjelölt szerint a megyét cserben hagyta a Fidesz és az MSZP összes kormánya, hiszen az elmúlt 23 évben a mutatókat tekintve mindig az utolsók között voltunk a megyében, tehát az ország többi részéhez képest semmilyen fejlődés nem történt. A közutak kétharmada hivatalosan “nem megfelelő” minőségű, a jövedelmek, a megtermelt javak és a foglalkoztatottság tekintetében az utolsók között vagyunk. 10 év alatt 10 százalékkal csökkent a megye népessége, ami egyértelműen kiállítja a Fidesz és az MSZP bizonyítványát – jelentette ki Samu Tamás Gergő. A képviselőjelölt a mezőgazdaságra alapozott feldolgozóipart, a gépipart és a közbiztonságot szeretné erősíteni.

Gyöngyösi Márton elmondta, hogy több időközi választáson is győzött a Jobbik – legutóbb Ásotthalmon – ezért csakis a győzelem lehet a párt célja minden választókerületben. A párt frakcióvezető-helyettese szerint a munkahelyteremtés az alapja mindennek, de a közbiztonság erősítése, és az elszámoltatás is fontos pontja a Jobbik programjának. Jelenleg a vásárlóerő-paritás alapján az 1970-es évek szintjén vagyunk, és ez a mérlege az elmúlt 23 év kormányainak.

A képviselő kijelentette, hogy az Európai Uniós csatlakozásunk kudarc lett, hiszen például a mostanában nyilvánsságra került ÁFA-csalássorozat is megmutatta, hogy mennyi bevételtől esik el az állam az uniós direktívák miatt, és a vállalkozások is versenyhátrányba kerültek a hazai piac megnyitása után, nagyon sokan tönkre is mentek. Az ÁFA-csalás miatt évente jóval több, mint 1000 milliárd forintot veszít a központi költségvetés, és erre a magas ÁFA, valamint az EU-s szabályozás adott lehetőséget. Ezen kívül nagyjából 1200 milliárd mínusszal kezdi az évet a költségvetés, hiszen ennyit kell a közel 80 százalékos államadósság miatt kizárólag kamatokra elkölteni. És ezzel a hitelek tőkerészét még nem is csökkentettük – mondta el Gyöngyösi Márton.

A Jobbik komplex gazdaságfejlesztési programmal készül, amely többek között a mezőgazdaságra, a hazai energiaforrások jobb kihasználására, az infokommunikációs ipar fejlesztésére, egyes bányák újranyitására, valamint a bérlakásépítési programra építene.

A képeket Berecz Zsolt készítette.

Kiemelt

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Gajdos Attila és Pálinkás Tamás Gajdos Attila és Pálinkás Tamás

Gajdos Attila szerint nem igazságos a városvezetők jutalmazása

Hírek

Gajdos Attila és Pálinkás Tamás Gajdos Attila és Pálinkás Tamás

Pálinkás Tamás szerint nem tudni, melyik az igazi Babák Mihály

Hírek

Gajdos Attila és Pálinkás Tamás Gajdos Attila és Pálinkás Tamás

A Jobbik szerint még mindig nem történt előrelépés bűzügyben

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect