Connect with us

Hírek

Luca-napi vigasságok a múzeumban

Luca-napi családi délutánt rendeztek az elmúlt hétvégén a Tessedik Sámuel Múzeum munkatársai. Bódán Zsolt a témában tartott néprajzi előadása után Horváth Mariann házigazdáskodása mellett kézműveskedés kezdődött mindennap használatos anyagok felhasználásával. Fonal, papír, gyufásskatulya felhasználásával pl. a fakanálból új tárgy, boszorkány készült. A gyerekek Uhljar Mátyásné segítségével mézeskalács figurákat díszítettek. Ez kinek jobban, kinek kevésbé sikerült. A résztvevők készítettek Luca-napi kalendáriumot, ami abból áll, hogy az ezen a napon elvetett búza növéséből következtetnek a jövő évi búzatermésre, ill. család és a jószágok egészségére.

A Tessedik Sámuel Múzeumban tartott Luca-napi vigasságok elmaradhatatlan eleme az óriás társasjáték, ahol a figurákat maguk a gyerekek helyettesítik, és egy hatalmas dobókockával dobnak. A feladatokat rejtő mezőkön mindig az alkalomhoz igazított kérdésekre kell válaszolni, vagy az ott adott utasítás szerint eljárni. Ez az egyik legnépszerűbb dolog a gyerekek körében, sokan többször is beállnak, hogy próbára tegyék szerencséjüket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Benkás röpsuli nyáron is

Oktatás

Lengyel-palota Lengyel-palota

Polgármesteri felhívás szarvasi vállalkozások és magánszemélyek felé

Szarvas

Szemerédi Bernadett és Korcsmáros György (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia) Szemerédi Bernadett és Korcsmáros György (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)

Színház a színházban

Cervinus Teátrum

Huszonkettedszer éledtek újra az aratási hagyományok Ezüstszőlőben

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect