Connect with us

Hírek

Hodálik Pál: ahol nincs termál, ott nincs pardon

Hodálik Pál

A futó projektek menedzsereivel összevont sajtótájékoztatón számolt be a dolgok állásáról a városvezetés pénteken délelőtt. Ahogy azt Babák Mihály polgármester és Hodálik Pál alpolgármester is sérelmezte, bizonyos esetekben tényleg a dolgok állásáról tudtak csak beszámolni.

A városrehab kapcsán Hodálik Pál kijelentette, ahol a munkálatokat nem akadályozta a termál, ott kegyetlenül behajtják a kötbért, márpedig a három hónapnyival megnövelt határidő telik. A termálberuházás áll, kommunikációja nulla, most sem kívántak részt venni a tájékoztatón.

A szennyvíz jól halad, állapította meg Kozák Imréné. A rekonstrukció és a hálózatbővítés 99%-os készültségi fokon áll. Elindultak a kamerázások, kb. félig azok is elkészültek. A bekötések várhatóan februárban kezdődhetnek, de azokról minden érintett tulajdonos tájékoztatót fog kapni. Addig senki sem köthet rá, hacsak szándékosan a problémát nem keresi magának.

A szennyvíztelep is jól áll. Látványos változások történnek. A telepen belüli utak kialakítása folyik, valamint a technológiai szerelések zajlanak.

A közfoglalkoztatási programról dr. Réthy Vilmosné számolt be, mint ahogy arról is, hogy épp az állattartók vizsgájáról jöttek, ahol tizenketten tettek pénteken eredményes vizsgát. Velük együtt közel 300 fő vesz részt a programban. OKJ-s képzéseket indítottak, amik keretében konyhai kisegítőket, munkavédelmi technikusokat, település-üzemltetőket, pénzügyi ügyintézőket képeznek, valamint azoknak, akiknek nincs meg a nyolc osztályuk alapkompetencia képzést indítottak. Összesen 92 fő képzése folyik térítésmentesen. A városban elterjedt szóbeszéddel ellentétben, a résztvevők önként jelentkeztek, nem kiválasztás alapján kerültek a tanfolyamokra. A képzésekkel az elsődleges munkapiacra való jutást kívánják segíteni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Beleznay Endre egyszemélyes színháza

Szarvas

Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva) Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva)

Ötezer szelet tortával készül a Magyar Ízek Utcájába a szarvasi cukrászmester

Szarvas

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect