Connect with us

Hírek

Körmendi Erzsébet: ha csak száz embernek tudjuk szebbé tenni a karácsonyt, az is öröm számunkra

December 21-én zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi gyűjtőakciója, amit a SPAR-ral közösen rendeznek évről-évre, immár 17 éve. Így történt ez Szarvason is, ahol Körmendi Erzsébet és önkéntes társai vajdás diákok segítségével gyűjtötték a tartós élelmiszert a rászorulók számára.

– Elsősorban tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, konzervet, étolajat gyűjtünk a rászorulóknak. A tegnapi (19-i) zárás alapján 867 kilogrammot gyűjtöttünk, amihez még jönnek a mai adományok. Úgy vesszük észre, hogy az adakozókedv nagyon változó, elsősorban a középső korosztály a legadakozóbb, de az egész kicsiktől kezdve minden korosztálytól kaptunk valamit. Ma reggel nyolc órakor egy kislány hozott be egy csomagot, amiben egy maci, édesség, toll és színes ceruzák voltak. Név nélkül adta. Ez az igazi adományozás. Megkeressük, kinél lenne a legjobb helyen – ígérte Körmendi Erzsébet. – Tapasztaljuk, hogy nagy a szegénység, ezért nem csak karácsonykor, hanem év közben is igyekszünk gyűjteni, segíteni. Ha csak száz embernek tudjuk szebbé tenni a karácsonyt, az is öröm számunkra.

Vannak visszatérő adakozók is. Ottjártunkkor épp egy hölgy tett a kosárba élelmiszert, a hét folyamán sokadszor. Az élelmiszereket idős, beteg, hátrányos helyzetű emberek számára szeretnék kiosztani, ehhez segítséget kérnek a gondozói hálózattól és a házi gondozóktól.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva) Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)

Harminchatórás maratonnal rázta fel az országot Dobrev Klára

Hírek

Bozó László (Fotó: Babák Zoltán) Bozó László (Fotó: Babák Zoltán)

Egészhetes programsorozattal várja az érdeklődőket Körös-Maros Nemzeti Park

Hírek

Hirdetés

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect