Connect with us

Hírek

Szilveszter után: a szemét nem volt sok, de a fákat kitépték

Évről-évre javul a fegyelem, a Szilveszter éjszakai mulatozás után idén sem akadt sok takarítanivaló a szarvasi utcákon. Az Újtemplom mellett viszont két facsemete a vandálok áldozatául esett.

– Újév napján reggel 7.00 órakor öt emberünk kezdett hozzá a közterületek takarításához. Két óra alatt végeztek is, nem volt sok a hulladék. Csupán a Kossuth téren találtak összetört üvegeket – mondta Pákozdi János, a Komép Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a Szarvas-szobor környékén sem árulkodott semmi arról, hogy itt rendbontás lett volna. Lehet, hogy a régi hagyományoknak megfelelően néhányan idén is megmászták a szobrot, de nem hagytak maguk után pezsgősüvegeket a helyszínen.

Pákozdi János beszámolt ugyanakkor egy szomorú hírről is: a Karácsony utáni napokban (nem tudni, pontosan mikor), valaki(k) kitépett két új ültetésű tatár juhart az Újtemplom környékén. A fákat elvitte, a karókat visszatette. A Komép Kft. a mai napon feljelentést tesz az ügyben a Szarvasi Rendőrkapitányságon.

Utánajártunk annak is, hogy a szilveszteri tüzijátékok után megszaporodtak-e a kutyák a gyepmesteri telepen. Mint kiderült, egyelőre nem, de nem kizárt, hogy az elkövetkező napokban a Komép szakemberei befognak majd kóbor ebeket az utcákon. Akinek tehát eltűnt a kutyája, annak érdemes lesz a gyepmesteri telepen is érdeklődnie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect