Connect with us

Hírek

Látványos beruházásokkal folytatódik a városközpont újjáépítése

Hodálik Pál és Tóth Sándor

Hamarosan ismét látványos beruházásokkal folytatódik a szarvasi városközpont felújítása. A részletekről Hodálik Pál alpolgármester számolt be pénteken, a városházán megtartott sajtótájékoztató keretében.

A tájékoztatón először a már folyamatban lévő munkálatokról esett szó. Épülnek a Kossuth utcában a csobogók, a Deák Ferenc utca jobb oldalán pedig állítják a kandelábereket. A Mittrowszky-kastély belső udvarán szintén most kerülnek a helyükre a kandeláberek.

Hodálik Pál elmondta: két nagyobb projektelem kivitelezése kezdődik meg a napokban. Egyik a Mittrowsky-kastély tömb-belsőjének átépítése. Ez magában foglalja az útburkolatok cseréjét, a meglévő gázvezeték cseréjét, valamint 26 darab parkoló kiépítését. (Zömében a jelenlegi parkolók helyén, de elválasztó sávokkal, táblákkal ellátva, azaz rendezetten). Ez a fejlesztés 46 millió 615 ezer 212 forintba kerül.

A másik jelentős, hamarosan kezdődő beruházás a Szabadság utcai járdaépítés. Három ütemben, összesen 500 méter hosszon új járda épül a Deák Ferenc utcától a Béke utcáig. Egyúttal orvosolják az Árpád előtti szakasz régóta fennálló csapadékvíz-elvezetési problémáit is. A beruházás bruttó összköltsége meghaladja a 35,8 millió forintot.

– Ha az időjárás továbbra is ilyen kedvező lesz, akkor a geotermikus beruházás részeként a Fő téren, a Kossuth téren és a Kossuth utcában még januárban elkezdődnek a földmunkák – zárta tájékoztatóját az alpolgármester.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Schubert Henriett és Babák Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva) Schubert Henriett és Babák Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Zoltán: Elérkeztünk oda, hogy át kell gondolnunk, merre tovább

Politika

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect