Connect with us

Hírek

Jégkorong kezdőknek

Figyelő szempárok tapadnak Kohut Pálra, Kojakre, aki épp azt mutatja be, hogyan kell magállni a jégen. Történik mindez plusz 8 fokban Szarvason, mikor a télnek még híre-hamva sincs, de pluszok ide, pluszok oda, vidáman zajlik az koris élet a városban a Vidám Szarvas Jégpályán.

Amellett, hogy ilyenkor is lehet korcsolyázni, új sportág van kialakulóban, a jégkorong. Eddig is volt, sőt, Szarvason telente igen élénk hokis élet folyt a Körösön, már amikor volt hajlandó befagyni, de tavaly a globális felmelegedés problémája rövidre lett zárva Szarvason, amikor megnyílt a Vidám Szarvas Jégpálya.

A jégpályának köszönhetően most szervezett keretek között, edzés jelleggel lehet űzni az év felében a jégkorongot, és ami a legfontosabb, már a legkisebbek is szakmai irányítás mellett ismerkedhetnek a sporttal. Kohut Pál elmondása szerint tavaly 8-10 gyerek érdeklődött, de az idén a számuk megduplázódott, ami határeset egy-egy alkalommal. Az edzések eddig heti egy alkalommal zajlottak, de januártól ezt megdupláznák.

Az egészséges 10 fő lenne véleménye szerint. Ottjártunkkor 18-an voltak a jégen két csoportba osztva. Érdekes, hogy az érdeklődők harmada lány. Míg az egyik csapat a technikát gyakorolta, addig a másik a korongot kergette.

Lévén látványsport a jégkorong, némi támogatásra is számíthat a sportág országos szövetségének a részéről. A Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán ígérete szerint tíz garnitúra szerelést kapnak a gyerekek. Cserébe járniuk kell amerikai mintára szervezett tornákra, ahol a játék öröme a fontos, nincs verseny, nincs győztes.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect