in ,

Ételosztás – Miklós bácsiéknál tizennégyen várták a babgulyást

Búza Miklós

A 85 esztendős Búza Miklós vasárnap délben azért biciklizett be az Érparti-szőlőkből, hogy ingyen ételt vigyen haza a családnak. Az Ótemplomi Egyházközség idei első ételosztására jött, ahol 800 adag babgulyást osztottak szét. A szeretetszolgálat épülete előtt felállított gulyáságyúnál együtt mondta el az asztali imát Lázár Zsolt esperessel és segítőivel. Aztán átnyújtotta nagyméretű fedeles vödrét és azt kérte, tizennégy adag babgulyást merítsenek bele.

– Ennyien üljük majd körbe az asztalt odahaza. Az élettársam, a gyerekek és az unokák… Már biztosan nehezen várnak! – mondta, miközben az étellel teli vödröt előbb a biciklikosárba tette, aztán régi ruhákkal gondosan körbebugyolálta, hogy ki ne hűljön, amíg hazaér a tanyára. Búcsúzáskor még hozzátette: ha az egészsége megengedi, a következő vasárnapon is eljön.

Búza Miklóshoz hasonlóan sokan mások is ételhordókkal, tálakkal, kisebb vödrökkel érkeztek az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség január 5-i ételosztására. A támogatóknak köszönhetően jövő vasárnap fél 12-kor ismét várják a gulyáságyúnál a szarvasiakat és környékbelieket.

Vélemény, hozzászólás?

Búcsú a karácsonyi fényektől

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ keretein belül folytatja a kutatómunkát a HAKI