Connect with us

Hírek

Ételosztás – Miklós bácsiéknál tizennégyen várták a babgulyást

Búza Miklós

A 85 esztendős Búza Miklós vasárnap délben azért biciklizett be az Érparti-szőlőkből, hogy ingyen ételt vigyen haza a családnak. Az Ótemplomi Egyházközség idei első ételosztására jött, ahol 800 adag babgulyást osztottak szét. A szeretetszolgálat épülete előtt felállított gulyáságyúnál együtt mondta el az asztali imát Lázár Zsolt esperessel és segítőivel. Aztán átnyújtotta nagyméretű fedeles vödrét és azt kérte, tizennégy adag babgulyást merítsenek bele.

– Ennyien üljük majd körbe az asztalt odahaza. Az élettársam, a gyerekek és az unokák… Már biztosan nehezen várnak! – mondta, miközben az étellel teli vödröt előbb a biciklikosárba tette, aztán régi ruhákkal gondosan körbebugyolálta, hogy ki ne hűljön, amíg hazaér a tanyára. Búcsúzáskor még hozzátette: ha az egészsége megengedi, a következő vasárnapon is eljön.

Búza Miklóshoz hasonlóan sokan mások is ételhordókkal, tálakkal, kisebb vödrökkel érkeztek az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség január 5-i ételosztására. A támogatóknak köszönhetően jövő vasárnap fél 12-kor ismét várják a gulyáságyúnál a szarvasiakat és környékbelieket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect