Connect with us

Csabacsűd

Eredményes évet zárt a csabacsűdi önkormányzat

Molnár József, Csabacsűd polgármestere

Stabil pénzügyi helyzet, bővülő társadalmi kapcsolatok és jelentős fejlesztések jellemezték a csabacsűdi önkormányzat tavalyi tevékenységét. A részletekről Molnár József polgármesterrel beszélgettünk.

– A zárszámadás ugyan még odébb van, de a főbb számok már látszanak. Milyen esztendőt zár a csabacsűdi önkormányzat?

– A tavalyi év eredményesnek mondható, pénzügyes kollégáink ezúttal már pénzmaradványt is elkönyvelhetnek. Az elvégzett munkáért köszönettel tartozom a képviselő-testület tagjainak, a polgármesteri hivatal és az intézmények dolgozóinak, valamint a közmunkásainknak.

– Milyen beruházásokat sikerült megvalósítani 2013-ban?

– A teljesség igénye nélkül, csak a legfontosabbakat említeném. Az év első hónapjaiban befejeződött a szeméttelep rekultivációja. Az Iskola utcában elkészült az új faapríték-tároló. Több mint 1400 négyzetméternyi új járda épült és aszfaltozási munkákat végeztünk a Dózsa, valamint az Iskola utcában. Tetszetős hirdetőtáblákat helyeztünk ki a forgalmasabb helyekre, s a meglévők mellé további buszmegállók is épültek. Szeptemberben megkezdődött a ravatalozó felújítása. A sportegyesület pályázata révén új vizesblokkal bővült a tornaterem épülete. A szlovák önkormányzat kemencét épített a könyvtár udvarán, ehhez a tető költségeit mi fedeztük. Szintén a könyvtár udvarán létrehoztunk egy ifjúsági közösségi teret.

– Jutott-e forrás az intézmények korszerűsítésére, eszközeinek bővítésére?

– Az év végén lehetőségünk nyílt a napközi otthonos konyha számára egy elektromos nagykonyhai sütő, valamint a konyhai munkát segítő kisgépek megvásárlására. Emellett koracél tárolópolcokat, asztalokat, zsámolyokat is beszereztünk. Az óvoda számára játékokat, bordásfalakat, tévékészüléket, valamint konyhai eszközöket, felszereléseket vettünk. Az orvosi rendelő eszközbeszerzéseire 1,5 millió forintot tudtunk fordítani. Ebből egy defibrillátort, egy INR-meghatározó készüléket, a váróterembe padot, valamint egyéb, kisértékű eszközöket vettünk, amelyekkel javítani tudjuk a betegellátás feltételeit. Ugyancsak az orvosi rendelő számára vásároltunk egy mosó-szárítógépet, valamint az asszisztens részére egy kerékpárt.

– Az elmúlt év újdonsága, hogy most már Csabacsűdnek is van testvértelepülése.

– Igen, április 12-én írtuk alá a testvértelepülési szerződést a szlovákiai Csata községgel. Bízom benne, hogy kapcsolataink a jövőben tovább szélesednek. Az elmúlt évben is megtartottuk azokat a fontos rendezvényeket, amelyeket már hosszú évek óta nagyon megkedveltek a helyi lakosok illetve a környékbeliek is. Ilyen volt a gyermeknap, a falunap és a kukoricanap. Decemberben házigazdái lehettünk egy nagyon fontos kulturális eseménynek, a megyei nemzetiségi napnak. Jó érzés, hogy a kitüntetettek között ott volt a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör és Citerazenekar is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Molnár József (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József (Fotó: Hegedűs Éva)

Molnár József: Értékeljük karácsonyt olyan múló pillanatként, amely később örömteli emlékké válik

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Meggyújtották a második gyertyát is Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect