Connect with us

Hírek

Visszavonták a határozatot, nem lesz Domán Imre utca Szarvason

A szarvasi önkormányzat decemberben döntött arról, hogy a Bagi János utca (felvételünkön) új neve dr. Domán Imre utca legyen. A lakosság kérésére azonban ezt a határozatot a januári rendkívüli ülésen visszavonták. Az utca új neve: Liliom.

Az idősebb korosztály tagjai közül bizonyára sokan emlékeznek még az egykor köztiszteletnek örvendő állatorvosra, dr. Domán Imrére. Ő volt az, aki nem csak azért látogatott ki a tanyákra, hogy a háztáji gazdaságokban tartott jószágokat gyógyítsa, hanem gyűjtötte is a régi paraszti tárgyakat. Az általa összegyűjtött relikviákból napjainkban is állandó kiállítás látható a Tessedik Sámuel Múzeumban.

Nos, a képviselő-testület a december 19-i ülésen úgy döntött, hogy a jeles doktorról nevezik el a város szélén fekvő Bagi János utcát. Az ott lakók tetszését azonban ez az elnevezés nem nyerte el. Ők ugyanis leginkább azt szerették volna, hogy egyáltalán ne legyen változás, vagy ha már ez elkerülhetetlen, akkor az utcájuk virágnevet kapjon.

Január 2.-án a Bagi János utcaiak benyújtottak egy kérelmet az önkormányzathoz. Ebben egyrészt sérelmezték, hogy nem vették figyelembe javaslatukat (melyet korábban egy lakossági fórumon mondtak el), másrészt elutasították a dr. Domán Imréről történő elnevezést. Ezt azzal indokolták, hogy dr. Domán Imre nem kötődött közvetlenül az ő környezetükhöz. Javasolták, hogy az utca új neve legyen Liliom (esetleg Pipacs, vagy Tulipán).

Kérték továbbá az ingatlanok újraszámozását is. Az utcában ugyanis (a korábbi telekösszevonások miatt) mára mindössze tizennégy lakóingatlan maradt, az első házszám viszont 8-as, az utolsó pedig 50-es.

Az önkormányzat eleget tett a lakossági kérésnek és január 8-án visszavonta korábbi határozatát. Döntöttek arról, hogy az utca új neve Liliom legyen.

Információink szerint dr. Domán Imréről a külterületi Ezüstszőlőben található játszóteret nevezik majd el (dr. Domán Imre tér). Az erről szóló határozati javaslatot csütörtöki ülésén tűzi napirendre a képviselő-testület.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szent Patrik-nap – Mini Írország a Gyakorlóban

Hírek

Nagy István agrárminiszter és Erdélyi István (Fotó: Pelsőczy Csaba) Nagy István agrárminiszter és Erdélyi István (Fotó: Pelsőczy Csaba)

Magas állami kitüntetést vehetett át Erdélyi István

Gazdaság

23 csapat a röplabdások Március 15. Kupáján

Hírek

A mobiltelefon és a fejhallgató használatának veszélyeire figyelmeztet egy rajzpályázat

Hírek

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect