Connect with us

Hírek

Táncolni is lehet majd a siratói klubban

Sirató, Káposztás-lapos és a Bezinai szőlők idős lakóit szolgálja a jövőben az a klub, melynek átadási ünnepségét csütörtökön délben tartották.

A nappali szociális ellátást biztosító idősek klubjának megépítéséhez 50 millió forint pályázati támogatást nyert a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás. A szarvasi önkormányzat további 13 millió 250 ezer forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

A csaknem négyezer négyzetméteres telken álló épületben egy 55 négyzetméteres közösségi tér, egy foglalkoztató, tároló és mosogató helyiséggel kiegészített konyha, valamint egy pihenő és egy irodahelyiség tartozik.

A szabadtéri programok megvalósításához kialakítottak egy 139 négyzetméteres, térburkolattal ellátott területet, továbbá parkolókat is. A használati meleg vizet napkollektor, a fűtést vízteres kandalló biztosítja. A mintegy 116 négyzetméteres tetőteret egyelőre nem építették be, ott a későbbiekben további fejlesztésre nyílik lehetőség. Eszközbeszerzésre 6 millió 400 ezer forintot fordítottak.

A klub férőhelyeinek száma 60, ennyien vehetik tehát igénybe a jövőben a szolgáltatásokat. Sokan közülük már az átadási ünnepségre is eljöttek. Egyikük, özv. Laczó Mihályné Jutka néni kérdésünkre elmondta: mivel egyedül él, így a társaság miatt is valószínűleg többször ellátogat majd ide.

Az átadási ünnepségen a nemzeti színű szalagot Brlás János, a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás elnöke, Babák Mihály, Szarvas polgármestere és Dernovics László, a Siratói-szőlők önkormányzati képviselője együtt vágta át.

Kovácsné Molnár Katalin, a kistérségi szociális intézmény vezetője elmondta: szeretnének minél több érdekes és újszerű programot kínálni az időseknek. Ezek közé tartozhat például a tánc is, vagy akár egy nagymamás-unokás sátorozás a klubház udvarán. Ez utóbbi program a generációk közeledését szolgálhatná.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

A kultúra kötelez

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect