Connect with us

Hírek

Szarvasi Fórum: túl a nulladik ülésen

Alakulóbn a Szarvasi Fórum Egyesület

Vasárnap délután tartotta nulladik ülését a Szarvasi Fórum nevű facebookos csoport tagjaiból alakuló Szarvasi Fórum Egyesület. Az interneten önszerveződő csoportnak már közel három és félezer tagja van. Eddig is gyűjtöttek adományokat, szerveztek városszépítő megmozdulásokat, mint például a Vasútállomás, a Tessedik-szobor, vagy az Evangélikus Ótemető rendbetétele, számolt be az alapító Tóth Zoltán. Sajnos ember tervez, Isten végez. Vasárnap még arról számolt be örömmel Tóth Zoltán, hogy milyen sokan mozdultak meg egy beteg édesanya megsegítésében, kedden körbement a hír, sajnos a sors átvette a segítő kezektől az irányítást.

A nulladik ülés célja az eddigi történések ismertetésén túl a jövőbeni tevékenység meghatározása volt. Elsődleges feladatként továbbra is a közösségi programok szervezését, gyűjtéseket, közhasznú tevékenységek gyakorlását, ill. a közügyekbe való több beleszólást jelölte meg Tóth Zoltán.

A közügyek két elsővonalbeli képviselője is ott volt az ülésen. Hodálik Pál alpolgármester és Dernovics László önkormányzati képviselő is megjelent a nulladikon. Ők teljes szakmai és némi anyagi támogatásukról biztosították az alakuló egyesületet. Hétfő este Tóth Zoltán a facebookos csoport nyilvánossága előtt megköszönte segítő szándékukat, de mint írta, szeretnék politikai pártoktól függetlenül végezni tevékenységüket, ezért kérte a két képviselőt, legyenek megértéssel, de politikai pártok tagjai nem nyerhetnek felvételt az alakuló egyesületbe. Példaként magát hozta fel, aki kilépett korábbi pártjából, így most elkötelezetlenül tudja szolgálni az egyesület felvállalt tevékenységeit. Miután egyik képviselő pártkönyvét sem láttuk, a történet még vehet fordulatot, és lahatnek tagok.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect