Connect with us

Hírek

Vajdás sakkozók az iskolák közötti sakkversenyen

Iváncsó Bernát, Sebők Anett, Pekár Edina

Január 18-án rendezték meg az egyházi és a Petőfi Sándor nevét viselő iskolák közötti sakkversenyt Aszódon. Természetesen egy ilyen nagyszabású rendezvényről a mi iskolánk sem maradhatott le. Pénteken indultunk négy fős kis csapatunkkal, amely egy öregdiákból (Patkó Lajos) és három diákból (Sebők Anett, Iváncsó Bernát, Pekár Edina) állt össze. A rendező iskola terítésmentesen szállást biztosított a messziről érkezőknek egy modern kollégiumban, amiben a hétvége folyamán szerencsére csak mi voltunk, így ténylegesen otthon érezhettük magunkat. Előzőleg sajnos nem sikerült semmilyen információt szereznünk az eljövendő ellenfeleinkről, ezért szombat reggel, mikor azzal találtuk szembe magunkat, hogy bizony a mezőnyben nem egy nagymesteri címmel büszkélkedő versenyző is jelen van, túlzás nélkül állíthatom, hogy a legrosszabb számításunk igazolódott be. Ez azonban nem lombozott le minket, sőt arra sarkallt mindenkit, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából. Végül néhány valóban szélsőséges és nehéz parti, valamint némi izgalom után az ötödik helyen sikerült zárnunk a versenyt. Az elért eredménnyel mind a négyen elégedettek vagyunk, arról nem is beszélve, hogy a komoly ellenfeleknek köszönhetően a kívánt fejlődés sem maradt el. Jövőre pedig – mint azt hazaúton megbeszéltük -, újult erővel vesszük majd fel a nagymesterekkel a harcot, már amennyiben erre lehetőségünk nyílik.

Szeretnénk megköszönni Patkó Lajos „Vajdás Öregdiáknak”, hogy felkészített és elkísért bennünket Aszódra.

Pekár Edina 11. J

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect