in ,

Városrehabilitáció: útilaput kap a projektmenedzser

Balatoni Tamás projektmenedzser és Hodálik Pál alpolgármeter

Megengedhetetlen, hogy valaki ilyen slendriánul végezze a munkáját! – ezekkel a szavakkal kezdte szokásos pénteki sajtótájékoztatóját Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere. A városrehabilitációs projektmenedzseri feladatokkal megbízott Nagy József munkáját minősítette így, aki szerinte nem tett eleget kötelezettségeinek.

Az alpolgármester elmondta: a projektmenedzser szerződése december 31-én lejárt, s – amennyiben a képviselő-testület is egyetért ezzel -, nem hosszabbítják meg a szerződést, illetve a novemberi és decemberi megbízási díját sem fizetik ki, mivel mulasztásokat követett el. Feladatait a jövőben a polgármesteri hivatal munkatársai veszik át, a változást már jelezték a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek.

Ami a beruházás jelenlegi állását illeti, arról Hodálik Pál úgy nyilatkozott: folynak a bontási munkák a Szabadság utcai járdaszakaszon és a Mittrowsky-kastély tömbbelsőjében. A Kossuth utcán épülnek a csobogók.

Szó esett a másik nagyberuházásról, a termálprojektről is. Ezzel kapcsolatban Balatoni Tamás projektmenedzser elmondta: a kivitelező február 10-én elkezdi a munkálatokat. Az időjárás csak akkor jelenthet akadályt, ha mínusz 15-20 fok alá csökken a hőmérséklet, illetve ha nagyon sok lesz a csapadék. A városrehabilitációs beruházással érintett területeken május 20-ig befejezik a termálvezeték építését.

A sajtótájékoztatón Hodálik Pál köszönetet mondott annak a 14 vállalkozásnak, amelyek társasági és osztalékadójukból áldoztak a szarvasi kultúrára, azaz támogatták a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft.-t.

Vélemény, hozzászólás?

Vajdasági disznótorban jártak a szentandrásiak

A vállalkozókat köszöntötték Békésszentandráson