in ,

Ételosztás: jószívű szomszédok vitték a tanyára a székelykáposztát

Vasárnap a csípős téli hidegben és hóesésben a szokásosnál is jóval többen sorakoztak ételhordóikkal az Ótemplomi Szeretetszolgálat épülete előtti ingyenes ételosztáson. A menü ezúttal székelykáposzta volt. Mire fél tizenkettőt ütött az óra, már annyian álltak az asztalok előtt, hogy többen azon töprengtek, vajon jut-e mindenkinek az ebédből.

Kiss Sándor és felesége egy régi Trabanttal érkezett. A szarvasi tanyavilágból, a Bohnyat-dűlőből jöttek.

– Nem csak magunknak viszünk ebédet, hanem a szomszédos tanyában élő idős házaspárnak is. Ők már alig tudnak mozogni, nincs, aki törődjön velük. A tanyagondnoki szolgálat teljesen elhanyagolja a II. külkerületet, még az élelmiszersegély-csomagot is mi vittük ki szívességből a szomszédoknak. Mi hordunk nekik ivóvizet is, hiába kértük, hogy segítsen a tanyagondnoki szolgálat, nem történt semmi – panaszolta Kiss Sándor és felesége.

Az ételosztást az ökumenikus imahét alkalmából az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, a Református Egyházközség, a Római Katolikus Plébánia és az Újtemplomi Evangélikus Egyházközség közösen szervezte. A gulyáságyúnál a főszakács szerepét ezúttal is Pásztor Mátyás töltötte be.

Vélemény, hozzászólás?

Két szarvasi sakkcsapat is országos döntős

Esküvőszervezők: visszahoznák az 1920-as évek polgári eleganciáját